Last news in Fakti

25 Юни, 2017 17:20 2 292 8

Осъдиха жена, натопила полицай, че е корумпиран

  • осъдена-
  • корупция-
  • подкуп-
  • полицай
Осъдиха жена, натопила полицай, че е корумпиран - 1

Карнобатлийка ще плати близо 6 хил.лева заради това, че е натопила пътен полицай за рушвет. Делото е без аналог в България и бе открито от Флагман.бг в масивите на Бургаския окръжен съд, където преди няколко дни процесът се гледаше на въззивна инстанция.

Случаят е от 6 април 2016 година. Около 19 часа в местността „Златното езеро” до кв. Галата пътният полицай, с инициали И.Х.Д., спрял лекия автомобил управляван от карнобатлийката Р.Н.Н. Видял я, че кара без колан, в автомобила липсвала аптечка, пожарогасител, жилетка.

Униформеният написал акт на шофьорката-нарушител, но тя отказала да го подпише. Веднага след това се обадила на телефон 112 и съобщила, че полицаят, който я глобил поискал рушвет. Тя отказала и той й написал акт.

Извършена е светкавична проверка от комисия „Вътрешна сигурност” при ОД на МВР в Бургас, случаят е наблюдаван и от Окръжна прокуратура, но не са събрани доказателства.

Впоследствие набеденият полицай е подал тъжба до Районната прокуратура Карнобат за набеждване. Внесено е обвинение и на първа инстанция подсъдимата Р.Н.Н. е глобена от Районния съд в Карнобат с 3 хил. лева, а освен това е наложено да плати обезщетение от 2 хил. лева на засегнатия полицай.

Решението е потвърдено от съдия Георги Пепеляшев и на втора инстанция. Подсъдимата трябва да поеме и всички разноски – 750 лева, с което общата сума стига 5750 лева.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Казусът е изключително интересен и отваря много тълкувания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в държавата на Боко

    12 6 Отговор
    Какво излиза, че ако полицай ви поиска "за кафе", а вие не го "подпомогнете" и дори сигнализирате той ви пуше акт и си ви осъждат, като стой та гледай !?!?
    А Боко каз "я табелите за скорост да се махнат" вероятно, защото няма достатъчно за полицейски заплати та да допълват ?! Това, че щели да записват проверката бошлаф работа я копчето REC, ще се развали, я нещо друго пример с челните стъкла на новите луноходи!

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Супер

    6 8 Отговор
    Справедливост........., ето че я имало и в България!
  • 3 гощо

    7 1 Отговор
    Сега без табели за камера почват циганийте! Сега се почва шпрейове по номерата,фолио по номерата! Тепърва ще се появят какви ли не неща за това! Да не забравяме скъпите антирадари които предупреждават! ПЪТИЩА няма АЛИООООО......На Вас Ви говорИм! Имам една цяла магистрала,но тя вече ни е тяснаааа........не смогва на многото коли!
  • 4 Катаджия от София

    6 5 Отговор
    НЕКА И НА каката, така и се пада. Като е била виновна, ще си плати. Човека и е предложил вариант да мине без акт, тя не ще. И какво иска- да я пусне просто така щото е с много големи очи ли? И тръгнала да се оплаква, при положение че е била виновна- няма колан, няма оборудване.... Сега ще я научат всички полицаи в околността и няма да може да си покаже носа без да и напишат акт. Муахахахахахахаха
  • 5 един

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "в държавата на Боко":

    Абе бай номер 1, ти кое предпочиташ- 20 лв за кафе на полицая или акт за 200 лв? Нали и те семейства хранят, като си виновен ще си платиш. По-добре да ги вземе полицая, от колкото да влязат в бездънния джоб на държавата и с тях да дават помощи на братята м....сарян, или пък да купуват нови камери да те ловят да плащаш още. Ще давам рушвети докато може, само да има кой да ги взема, да живеят полицаите без микрофони и камери!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Андре

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "един":

    С тая мисъл, навярно и ти си полицай...
  • 7 Андре

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "в държавата на Боко":

    От край време милиционерите си искат пари...а не само след демокрацията...положението е трагично.
  • 8 Роман дизел

    1 1 Отговор
    Малеййй я съм бил за алкатраз значи от 25 години карам камион.