26 Юни, 2017 09:18 1 699 1

Бивш полицейски шеф замесен в трафик на мигранти

  • полицейски шеф-
  • трафик-
  • мигранти
Бивш полицейски шеф замесен в трафик на мигранти - 1

Специализираният наказателен съд осъди на три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок и 2500 лева глоба бившия полицай от Трън Антон Христов за каналджийство. Деянието, за което е осъден Христов, е от лятото на 2014 година, съобщава struma.bg.

Тогава по време на болничен отпуск изпълняващият длъжността началник на Криминална полиция в пограничното управление на МВР Христов с личния си автомобил е придружавал микробус, управляван от криминално проявен столичанин.

В микробуса са открити 10 чужди граждани, които трябвало да бъдат прехвърлени през нашата граница в Република Сърбия. За „услугата“ той получил 10 000 лева.

Автомобилът на полицая и микробусът са спрени от Гранична полиция.

Веднага след задържането му Христов е освободен от длъжност. На 27 юни миналата година в ОДМВР – Перник е получен сигнал от служители на Гранично полицейско управление – Трън, че около 20,20 ч. опитали да проверят автомобил „Тойота Ленд Крузър”, водачът на който не се подчинил и избягал.

Граничните полицаи са подали сигнал „стоп“ в района на село Вукан, но автомобилът отпрашил в посока село Стайчовци.

По-късно граничните полицаи открили в Стайчовци 25 чужди граждани от арабски произход – 8 мъже, 5 жени и 12 деца.

Незабавно районът на Трън и Брезник бил блокиран от полицейски служители. Тойотата е открита в брезнишкото село Ноевци, там е задържан и водачът й. Той се оказал отново бившият полицай Антон Христов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман дизел

    2 0 Отговор
    Бизнесмен от класа.