Last news in Fakti

27 Юни, 2017 11:08 12 367 25

Убиецът на красивата Виола бил наркоман, лекувал се в Курило

  • убийство-
  • виола-
  • софия-
  • стефан станев
Убиецът на красивата Виола бил наркоман, лекувал се в Курило - 1

Зверското убийство на 29-годишната Виола Николова в София в петък е можело да бъде предотвратено.

В това е убедена Красимира Манчева – бившата тъща на задържания за престъплението Стефан Станев.

Вчера от прокуратурата и полицията разкриха подробности за жестокото убийство на 29-годишната красавица Виола - студентка в Датския колеж. Младата жена е била пребита с метален стик, душена и наръгана с нож от приятеля си Стефан, който подозирал, че тя му е изневерила. Двамата живеели заедно от няколко месеца.

Стана и ясно, че 29-годишният Стефан е бил женен и има малка дъщеря. Бившата му тъща Красимира Манчева разказа, че и тя, и дъщерите ѝ многократно са подавали сигнали срещу Станев в полицията и прокуратурата, съобщи bTV.

Той е бил женен за по-голямата ѝ дъщеря, но преследвал и по-малката. Стефан бил лежал и в психиатричната болница в Курило, където се лекувал от наркотичната си зависимост. Тя допълни, че след като са разбрали за убийството, извършено от Стефан, голямата й дъщеря изпаднала в шок.

По думите на Манчева, колкото пъти семейството й е поискало съдействие от органите на МВР, те никога не са отказвали. „Къде обаче са отивали тези жалби? Връзката се е късала някъде в институциите. Ако бяха обърнали внимание на тези жалби, това момиче можеше да е живо“, каза през сълзи жената.

При последната жалба срещу бившия си зет обаче, Красимира Манчева получила отказа, защото нямала основание. Според бившата тъща, запътвайки се към Созопол, Стефан Станев е тръгнал след малката ѝ дъщеря. Миналата година я преследвал и заплашвал в Троян, където тогава работела в хотел.

Бившият зет два пъти нахлувал в имота на Манчева, като в единия случай бил под влиянието на наркотици и започнал да пали със запалка покъщнината ѝ. Именно тогава, с помощта на семейството му, бил изпратен в клиниката в Курило, за да се бори със зависимостта си.

"Можеше този човешки живот да не бъде отнет, убийството можеше да бъде предотвратено, ако някой се беше замислил върху множеството сигнали, ако беше разбрал, че наистина става нещо", потвърди бившата тъща на Стефан.

Тя призова институциите да обръщат внимание на сигналите, „колкото и маловажни да ви се струват, хората не идват да ви се оплакват, защото нямат работа“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    73 1 Отговор
    Институциите не ги интересува малкият човек за тях е важното да има някой виновен, да си вземат заплатите ПРЕМИИТЕ и да правят публични пиар акции, е това ни е цялата държава една голяма пиар акция.
  • 2 Спас

    66 1 Отговор
    Жалко за красивата жена. Бог да я прости.
    Тъпото е, че този тип няма да получи заслужено наказание, което разбира се е смърт чрез разпъване на кръст или набиване на кол!
  • 3 onq s konq

    35 6 Отговор
    Такова хубаво момиче да се занимава с психопат наркоман. То и мойта ходи ама да не съм я убил! Я по либерално.
  • 4 Ядеитн

    47 2 Отговор
    Да се върне смъртното наказание. Много народ плаче за куршума. За този - бързата процедура и разстрел на място.
  • 5 Иван

    45 11 Отговор
    Винаги съм го писал и го пиша пак: Никога никакво либерализиране на каквито и да било наркотици. Моментална смъртна присъда на всеки, който има допир до наркотици. А защо жените много често ходят с такива боклуци и до ден днешен се чудя.
  • 6 Роска къде си

    50 2 Отговор
    Жалко за момичето наистина! Но толкова ли не останаха нормални мъже в тая държава, до този ревнив, луд, женен наркоман ли е опряла?! Нека поне ако може някоя друга да се чукне по кухата кратуна и да се поучи от случая
  • 7 Гост

    23 2 Отговор
    Проблемът не са институциите само. Най-големия проблем са законотворците ни, които за толкова години не приеха един нормален закон за психично болните и наркозависимите!
    За сметка на това приеха поправка в Наказателния кодекс, че убийството на гръбначно се наказва със затвор, без да се замислят, че плъховете и рибите, също са гръбначни! Явно депутатите са безгръбначни прокарващи само и единствено лобистки закончета!
  • 8 batkov

    11 3 Отговор
    Ama i twa hubawo momi`e ,kyde mu e akyla da se zanimawa s narkoman i otrepka
  • 9 Андре

    40 1 Отговор
    Много жалко, но още по-жалко е как има толкова тъпи жени !!! Той наркоман, пълна утрепка и нещастник... ама тя го обича и си го търпи ! Сигурен съм,че много пъти и е посягал !!!!!!!!!!! Обичайте се, но обичайте и себе си !!! Мир на праха и !
  • 10 Vasik Atanasova

    14 1 Отговор
    И ТОВА МОМИЧЕ КАКВА РАБОТА И ИМАЛО С НЕГО
    ЗА КАКВО И Е БИЛ ТОЗИ НАРКОМАН
  • 11 Красимир Велчев-

    21 1 Отговор
    Красимир Велчев-Не мога,да се въздържа и ,да не напиша няколко думи по моя проблем.Подчертавам по ,,моя,,проблем.Вече четвърта година водя борба с ръководството на Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм в София .Едва преди около две седмици получих отговор от директорката на болницата доц.Тотева.Щяла,да ме съди ,затова ,че съм и уронвал престижа.Аз работих там,като лекар-ординатор 1год.и 8месеца.На 17.07.2017год.наркозависимият Евгени Марков ми лисна киселина в очите.Тя направи всичко възможно и потули случая.Тъщата на бившата съпруга на Станев се чуди ,какво е ставало с полицейските преписки.Ами станало е същото,каквото стана с моето ,,сведение,,от 7.10.2013год.Тоест скрито е дълбоко.
  • 12 111

    12 1 Отговор
    Проблемът е в психиатричната помощ, държавата и батака в институциите. няма единен регистър на психично болните. Никой не държи отговорност на близките на такива. Никой не ги води на стационар и отчет. Няма къде да лежат, тромави са процедурите за поставяне под запрещение. И накрая невинните граждани плащат. В момента моето село е под обсада. Хората са се заключили, издирват психично-болен с шизофрения, който вече веднъж е нападнал една жена. Родителите ми в Испания, удобно отървали се от него, има множество оплаквания, но като ги няма близките го настаняват някъде временно и после го изписват. Като го изпишат, няма кой да му дава лекарствата и така, отново. за този проблем се знае от години, но на никой е му пука. Ако беше някоя обществена поръчка, приватизация да са намерили веднага решение.
  • 13 Бай

    24 2 Отговор
    Толкоз им е акъла на жените. Ако можеше да разсъждава, нямаше да се занимава с тая отрепка. Гледам ги всеки ден - почти няма хубава двойка...красиви момичета им промили мозъците и се влачат с някви грозни коплексарчета-тъпкарчета, правейки са на големи мъже или някое симпатично момче се фанало с няква повлекана...абе грозна картинка - няма любов само комплексарщина..

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Ауто плюс

    15 1 Отговор
    Толкова хубава ,а всъщност си отива без време. Мир и покой на душата и . Царство и небесно . Такава жена с цвете не се удря .

    Коментиран от #16

  • 15 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    29 2 Отговор
    1 жена от 100 чанти в мола ще избере най скъпата и от 100 мъже ще избере най големия боклук хахахха тва са жените
  • 16 Петър

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ауто плюс":

    По принцип ЖЕНА не се удря!!
  • 17 Желязко

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай":

    Майко мила страшно си прав с този коментар , но за съжаление това е истината.
  • 18 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай":

    Така е модерно да си гъзар с татуси и големия гердан с кръст с големия фалшив часовник рисувана брада да си се подул от анаболи да имаш претенции за мма звезда да караш некоя кисела колица тва са така наречените модни мъже в чалготеките
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 локомотива

    5 2 Отговор
    чудите се защо това момиче е с този наркоман,ми сьдебния лекар да каже дали и тя няма нещо в крьвта,но ние няма как да разберем
  • 23 реалиста

    4 2 Отговор
    Красиво провинциално момиче, от бедно семейство си търси мъжът на мечтите, но за съжаление липсата на възпитание си казва думата. Такъв е манталитета на чалга поколението, такива са им ценностите. Може ли да имаш ценностна система, акъл в главата и да тръгнеш с наркоман психопат, грозен изрод!? Това не мога да си го обясня. Иначе боклука е точно такъв, с татуси и атлетично телосложение, брадясал с гола глава. Както се казва:"Който си го търси, си го намира".
    Мир на праха на красивото момиче все пак!

    Коментиран от #24

  • 24 И те така те

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "реалиста":

    Ти да не си и баща,че знаеш как е възпитана и чалга ли слуша? Кой си ти да съдиш и то непознат? Като нямаш какво да кажеш-замълчи, така има шанс някой те те мисли за умен.
  • 25 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Низка ценностна система и самооценка.
    Жертви на порно/чалгаиндустрията!!!
    Жертва преди всичко на изкривеното и двуличното общество, п после и на бабаитина - продукт на това общество!!
    Жалко за момичето, но за съжеление, тя не е единствената...