Last news in Fakti

29 Юни, 2017 14:04 2 574 11

Арестуват 9 от ромите, участвали в боя с гребците в Асеновград

  • гребци-
  • роми-
  • бой-
  • асеновград
Арестуват 9 от ромите, участвали в боя с гребците в Асеновград - 1
Кадър: youtube

Прокуратурата в Асеновград иска задържане на девет роми за извършени хулигански действия с особена дързост и цинизъм. Повдигнати са им обвинения.

Районна прокуратура-Асеновград ще внесе искането в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Яшар С., на 27 г., Исмет Л., на 34 г., Славчо М., на 41 г., Ангел М., 20 г., Васил И., на 19 г., Костадин М., 39 г., Емрал Р., на 28 г., Абдраман А., 24 г., Стефан Д., на 33 г.

Те са привлечени като обвиняеми за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм.

На 26 юни 2017 г. е възникнал конфликт между две групи в района на язовир „40-те извора“ край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Роми от махала Лозница нападнаха и биха с камъни, лопати, метални пръти и дървета деца и треньори от клуба по гребане "Асеновец".

Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг с два счупени прешлени.

Под ръководството на Районна прокуратура-Асеновград се провеждат непрекъснати активни процесуално-следствени действия – извършени са разпити на 17 свидетели, 12 разпознавания, като в момента се правят още четири, три огледа на местопроизшествие, при което са иззети брадви, лопата и дървени тояги.

Деветимата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои повдигане на нови обвинения, като за двама от задържаните те ще бъдат за нанесени средни телесни повреди.

Утре, 30 юни 2017 г., Районен съд-Асеновград ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо деветимата обвиняеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 метод

    9 0 Отговор
    Много сме нетолерантни към умствено, нравствено и правно слабите си събратя. Нека ги пратим в един по-добър свят! Амин!

    Коментиран от #9

  • 2 666

    19 0 Отговор
    Значи са нападнати от около 100 човека, а има задържани 7. На мен ли ми куца нещо аритметиката, или са задържани около 7% от извършителите? Всъщност то и процентът на разкритите престъпления е под 7%....кво да се мъчат да хващат повече? Ся като излязат да пушат и да искат по-големи заплати полицаите, да споделят и с какво са си ги заслужили.

    Коментиран от #5

  • 3 Брат ми

    8 0 Отговор
    Welcome to Auschwitz...
  • 4 ТОДОР СТОЯНОВ

    13 0 Отговор
    ДЕ ДА БЯХА ГРЕБЦИТЕ ПЪЛНОЛЕТНИ...ЩЯХА ДА ВИДЯТ ЦИГАНИТЕ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ!ДЕЦА ЩЕ МИ НАПАДАТ...А СЯ СТОЙТЕ В ГЕТОТО И ТРЕПЕРЕТЕ!ЖАНДАРМЕРИЯТА МАЛКО ДА ХОДИ НА РЕКА ЧАЯ ДА СЕ ОХЛАДИ ЗА ЧАС ДВА И ПОСЛЕ ПАК ДА СИ ГИ ПАЗИ...
  • 5 дас ауто

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Вероятно тези 7 човека са полицаи, циганите са задържали 7 полицая и сега ще ги съди Мешерето!
  • 6 Т.Живков

    9 0 Отговор
    По мое време вече цялата махала да беше испратена в белене

    Коментиран от #10

  • 7 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Каракачан ефенди като че ли ще излезе прав! На младия български гражданин му е нужна казарма - т.е. нужно му е да полага безплатен робски труд под камшик, пардон- под клетва,поне две години. Той може би трябва да осъзнае две -три неща: Първо - за държавната машина е пушечно месо - едно голямо нищо, което тя,държавата, може да прати в разход винаги, когато пожелае. Второ - всяка заповед, нареждане или " молба " на по-старшия от теб е закон за изпълнение! Трето- и за най-малкото провинение / или престъпление/ ще си получи - арест,карцер, наказание, наряд, дисцип, затвор! Това остава за цял живот !Бащите на тези "юнаци" 100% са минали през Строителни войски и ЗНАЯТ много неща!? Докато младата генерация е на социална демократическа издръжка от държавата и бие наред- и полицаи, и доктори, и учители, и деца !?!? И правилно - всичките тези им са "конкуренти" на държавната ясла, която е добра, демократична и кляка пред всеки Комитет, Евро-надзорник и прочие !?!?!? И най-вече - тя,държавата, има некадърни и алчни ръководители, които са претоварени от работа и задължения и от командировки по целия свят, и не успяват ,горките ,да решат всички въпроси в поверената им държава !!!! Мъка.......
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    0 0 Отговор
    Eх като се изправи този левент Каракачанов и веднага го виждам на кон как размахва сабя и води армията.Какво тяло каква осанка.Роден за военен,сам се е натискал за доносник морала значи също е наред.Какво повече можеш да търсиш от един истински патриот.