29 Юни, 2017 16:55 1 699 0

8 години затвор за мъж, убил пияния си брат

  • брат-
  • убийство-
  • търговище
8 години затвор за мъж, убил пияния си брат - 1
Снимка: Архив

33-годишният Ивайло Ст., който беше предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище за убийството на родния си брат, бе осъден днес на 8 години лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от Прокуратурата.

Състав на Търговищкия окръжен съд призна Ивайло Ст. за виновен за умишленото убийство на брат си Стефан Ст. и му наложи наказание 20 години лишаване от свобода. Заради съкратеното съдебно следствие съдът намали с една трета наказанието му и определи Ивайло Ст. да изтърпява наказание 8 години лишаване от свобода при строг режим.

Подсъдимият живеел в жилището на родителите си в Търговище с майка си и по-големия си брат – пострадалия Стефан Ст. Между двамата братя често възниквали конфликти, тъй като Стефан пиел. Заради това подсъдимият Ивайло Ст. настоявал брат му да напусне жилището. На Нова година той му се заканил с убийство след поредния скандал помежду им.

На 1 март 2017 г. след 21 часа пострадалият Стефан се прибрал в общото жилище пиян. Останал в хола и пускал силно музика от мобилния си телефон. След 23 часа подсъдимият влязъл при брат си и избухнал скандал заради силната музика. Ивайло настоял брат му да спре да тормози него и майка му и да се изнесе от жилището.

Майка им се опитала да спре конфликта между двамата си синове. Внезапно Ивайло взел кухненски нож с 12-сантиметрово острие и нанесъл силен удар в лявата част на гърдите на брат си. След това хвърлил ножа в хола и излязъл към входа на апартамента, като извикал на майка си да се обади на полицията. На тел. 112 тя му подала сигнал. Пристигнал полицейски екип, който установил, че пострадалият Стефан е в тежко състояние и повикал медицински екип, който отвел в болницата намушкания. Пострадалият починал малко след полунощ на 2 март 2017 г.

Съдебномедицинската експертиза посочила като причината за смъртта на 40-годишния мъж острата кръвозагуба от прободно-порезното нараняване от нанесения удар с ножа, проникнал в гръдната и коремната кухина.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА