Last news in Fakti

30 Юни, 2017 14:07 6 961 30

Ще има ли втора Катуница? Вижте ВИДЕО от сблъсъци между роми и българи в Асеновград

  • гребци-
  • роми-
  • бой-
  • асеновград
Ще има ли втора Катуница? Вижте ВИДЕО от сблъсъци между роми и българи в Асеновград - 1

След циганските атаки над гребци от клуб "Асеновец" в Асеновград, стотици жители на града излязоха вчера на протест за втора поредна вечер. Въпреки че отначало гражданското недоволство бе мирно, напрежението ескалира и се стигна и до сблъсъци с полицията.

Асеновградчани се опитаха да щурмуват циганската махала, но бяха спрени от служителите на реда. Няма пострадали граждани.

"Няма бити граждани по време на мирното шествие", заяви директорът на ОДМВР - Пловдив Атанас Илков днес в сутрешния блок на "Нова телевизия" след вчерашните сблъсъци между униформени и жителите на Асеновград.

Той обясни, че снощи към протестиращите се е присъединила и група лица, които са се опитали да провокират полицията.

На 26 юни 2017 г. е възникнал конфликт между две групи в района на язовир „40-те извора“ край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Роми от махала Лозница нападнаха и биха с камъни, лопати, метални пръти и дървета деца и треньори от клуба по гребане "Асеновец".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тролололо

    66 0 Отговор
    И като имаше първа Катуница какво се промени?!?!?!?!?!? Останалата измет наречена "нация" спи непробуден сън. само 1000-2000 човека протестират и това е. И то за 1-2 дни и толкова.
  • 2 Гост

    61 1 Отговор
    Циганите живи ще ни изядат и няма кой да ни защити.Това е истината за съжаление.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пак празни приказки

    54 0 Отговор
    Ако сега не ги накажат, циганите ще съберат още кураж и ще има още зврества над ДЕЦА, ДЕЦА гребци!!!!??????
    Ясно е, че прокуратурата НЯМА ДА ГИ НАКАЖЕ, доказала го е, полицията винаги защитава циганите, ФАКТ!
    Никой няма доверерие на институциите, за това насилието над българи ще продължава, наистина сме жалки и лесно за манипулиране.
  • 5 Ловеца на поршета

    31 1 Отговор
    Само циклон б ще оправи орките.

    Коментиран от #30

  • 6 Пазарен Либерализатор

    43 1 Отговор
    Трябва да се сезира БХК, българските деца са нарушили душевния комфорт на стадо приличащи се на слънце цигани, упражнявайки спорт са довели до ескалация на напрежение. С наглите гребци задължително да работят социалните и инспектори от детска педагогическа стая, недопустимо е такова грубо нарушаване на правата на циганското мнозинство в Асеновград! Референдум и петиция у фейсбук незабавно!
  • 7 Бокювица

    40 1 Отговор
    тая измет дето ни завладява държавата има ПРАВА?!?!?!?!? "ние не сме народ а МЪРША" казал си го е човека няма какво повече да се коментира. Обаче БОКО ТИКВУН има шефове в европа и те му казват да защитава и пази ценното малцинство.....а българина дето плаща данъци, работи и ги ТЪРПИ, кучета го яли! ама .... на зла круша зъл прът!!! картите се обръщат все някога, жална ви майка продажна, ще горите заедно с тия утайки цигански то народа все някога ще се събуди!!!
  • 8 кой

    17 6 Отговор
    Отвличат ни вниманието от другите скандали в държавата, няколко м....ла взели някой лев да правят мизерии и всички вкупом заснимаха натам.
  • 9 Мама

    41 1 Отговор
    Иначе нашите униформени може да ги видиш само на протест за заплати или да пазят м...лите
    Тотална деградация е в тази държава

    Коментиран от #16

  • 10 Шшш

    29 2 Отговор
    Циганска сган
  • 11 Бам

    23 0 Отговор
    200 милиона заем така се взима,като се следи циганската сган в момента
  • 12 дядо Любен

    18 0 Отговор
    ПРЕДИ МАЛКО СЪОБЩИХА ЧЕ В АРЕСТА ИМА ЕПИДЕМИЯ ОТ МОРБИЛИ!ТАКА ЧЕ-ЦИГАНИТЕ ПО ВСЯКА ВЕРАЯТНОСТ ЩЕ БЪДАТ ПУСНАТИ!!!!
  • 13 Гост

    37 1 Отговор
    Защо ги пазяяяят, защооо?!?!
    НЕКА да нахлуе вътре една бг тълпа да им вземе акъла за един час пък да видим дали ще са толкова ербап следващ път. Само бой, тези ЦИГАНИ ЖАЛКИ, големи са мъже ама като са цялата махала...
  • 14 мнение

    33 2 Отговор
    Според мен, мирното съжителство между цъигани и българи е невъзможно. Прекалено различни са двата етноса. По всичко са различни. И тъй като наистина са заклети врагове на българите след време ще има ревизия какви средства са давани за издръжката им от българите и кои им ги е давал. Аз лично не се чувствам задължен да ги изхранвам, нито ги чувствам съотечественици.
  • 15 Иван

    31 0 Отговор
    Първо трябва да се строшат главите на т.н. "УПРАВЛЯВАЩИ" и то със задна дата 28 години , и всичко ще си дойде по местата .
  • 16 Оня

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мама":

    Полицията прави това което и наредят отгоре. В голяма грешка сте. Защо не сложат камери и микрофони на политиците, там дето стават най големите далавери за милиони. Дано не е късно докато се осъзнае народа. Ония 400 трябва да се избият !!!
  • 17 Цигънинът

    1 11 Отговор
    Да ги бият българи те да ги махат от там
  • 18 bbbb

    8 4 Отговор
    pone pokazaxte s tova video che ciganite sa edini a balarite sme straxlivo pleme sled nqkoq godina shte ni zalichat shte komandvat cigani a nie shte sme im robi za sajalenie xitler trqbva da se varne ot onzi sviat da oparvi neshtata

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "bbbb":

    Абе вас все някой друг трябва да ви оправя .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 СССР

    3 3 Отговор
    Най-правилния вариянт е да бьдат избити и ликвидирани всички цигани и бьлгари които за замесени в тази глупост която цари в Асеновград дасе разреши на полицията да стрелч без предупреждение срещу всеки циганин и бьлгарин който иска да оазвали спокойствието в града!Проблемьт щесе коренно само като се избият всички цигани и бьлгари бекомпромисно и безмилостно избиване аз ако бях полицай и бях там веднага щях даси извадя пистолета и шях да застрелям всички цигани и бьлгари викаши там!Тоз проблем само с ликвидиране и избиване щесе реши!

    Коментиран от #22

  • 22 Валери

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "СССР":

    Ти си пиян, бе !
  • 23 некойси

    7 1 Отговор
    Нужно е циганската паплач да бъде бита на почивки поне няколко дни, за да се знае какво ги чака ако пак дръзнат да безчинстват отново.
    Притеснителен е факта, че след пристигането на органите на реда, видимо по никакъв начин не се смутиха.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 дядо Любен

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Цигънинът":

    Циганин комунист...?????!!!!Това го виждам за първи път!На времето,за 14 дена 8момчета,изчистихме морската градина на Варна от цигани.Не се кахърете м...сари...все още сме живи и здрави...попитайте бащите и дядовците си,как беше тогава.Да ви разкажат...ама с подробности!Комунист ли е...циганин ли е...дай го на нас!!!!
  • 27 БайМанаф

    0 0 Отговор
    Ислямът ще покори Европа, само до няколко години. https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U
    А на нас предстои тотална циганизация заради безхаберието и тъпотията... Тичайте на католишкия "Джулай морнинг" а циганите ще правят деца и заради вас наркоматчета и чалгарчета!

    Коментиран от #28

  • 28 дядо Любен

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "БайМанаф":

    Манафе,много често си го ял,за да си толкова загрижен!Не се бепокойте,до няолко години тук ще останете само вие и тогава да видим,кой ще ви хрантути.За бъгарина,винаги ще се намри место.За вас,ще създадем тук небесен рай,че да можете да се въдите като плъхове още от 10годиша възраст...и така докъто се намери новият националсоциалист.За сега ползвай спокойно манафските си привилегии! :))
  • 29 Ники

    1 0 Отговор
    Това единственото спасение е да се надигнем цялата държава срещу тях и да ги мачкаме с години докато се свият до толкова че да не ни правят впечатление ... проблема се задълбочава и ние сме от губещата страна .. няма да има политическа подкрепа , защото "братята" роми са достатъчно много , да свалят правителството и са единни и няма никой да си го причини това , само ако ние сме единни и ги згазим , ще се оправят нещата !!!
  • 30 Беобахтер

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ловеца на поршета":

    То ако тази работа ставаше с "Zуklon B", сега баба Меркел нямаше да ги кани разните "тъмнозелени" и да си прави селфита с тях.