Last news in Fakti

30 Юни, 2017 22:15 4 535 32

Осъдиха мъж за расистко убийство на ромско семейство

  • иван николов-
  • убийство-
  • семейство-
  • роми
Осъдиха мъж за расистко убийство на ромско семейство - 1
Снимка БТВ

Пазарджишкият окръжен съд осъди 31-годишния Иван Николов на 25-години затвор за жестокото убийство на ромско семейство пенсионери, извършено миналата есен.

Прокурор Димитрия Ганчева заяви, че двойното убийство е извършено с расистки мотив и затова Николов трябва да получи доживотен затвор без замяна. Делото обаче беше гледано по съкратената процедура и затова присъдата беше намалена, както изисква законът.

Освен за двойното убийство на Асен (77 г.) и Василка (68 г.) Илиеви, той получи и 2 години затвор за прострелването на две жени с въздушна пушка малко по-късно. Именно тогава той беше задържан. В такива случаи обаче се взема предвид само по-голямата присъда и по-малката не се прибавя към нея.

От всички предявени граждански искове на стойност 1 400 000 лв., съдът призна 300 000 лв. които подсъдимият трябва да изплати на семейството на убитите.

На двете простреляни пък Николов трябва да плати по 2000 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив и адвокат Иван Главчев заяви, че ще се възползва от тази възможност.

Още преди съдът да се произнесе, пред сградата се бяха събрали стотина роми, които протестираха мирно с плакати „ Справедливост за всеки“ и „Не на дискриминацията“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zigh Heil

    17 2 Отговор
    1488
  • 2 Шоколад

    62 3 Отговор
    Еееее, айде сега..... Да го пуснат момчето, то няма повече да прави така.
  • 3 БАЙ ХУЙ

    117 1 Отговор
    Роми убили български пенсионери - 2 години условна. Българин убил ромски пенсионери 25 години и 300 000 лв. ВЗИМАЙТЕ ЛОПАТИТЕ И ПРЕД ПАРЛАМЕНТА
  • 4 555

    67 2 Отговор
    Според неофициална статистика отпреди 4-5 години ромите убиват средно по 1 българин на ден, обикновенно пенсионер, това е казано по ефирна телевизия

    Коментиран от #26

  • 5 имавреме

    50 2 Отговор
    Когато настъпи кардинална промяна на властта, каквато е имало през 1944 г. и през 1989 г, този ще бъде пуснат на свобода. Само ще му бъде възложено да ритне столчето на тези, които сега го съдят.
  • 6 Plovdiv

    52 2 Отговор
    Ами тогава да се събираме пред съда, когато е денят на делото и ако трябва - да почваме Гражданска война, че е крайно време!!!!
  • 7 Vasik Atanasova

    50 1 Отговор
    защо ве господа СЪДИИ
    всеки ден четем за престъпления извършени от братята ни роми
    първо биха тинейджърите на гребната база
    после полицая в магазина
    ето днес четем че двама роми са изнасилили едно непълнолетно момиче
    и на всичките условни присъди
    а тука 25 години ще излезе старец това младо момче от университета

    Коментиран от #11

  • 8 гост

    42 1 Отговор
    Няма толкова тъп народ , няма , потресен съм от правосъдието и цялата ситуация в държавата .
    Ето при такива ситуации възникват революциите и кланетата . Щом си го търсите ще си го получите , господа българоубийци , сега се мислите за недосегаеми и че закона ви пази , но ...................
  • 9 Иван

    47 5 Отговор
    За двама дърти цигани 25 години затвор , АБЕ ВИЕ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ СТЕ ЗА РАЗСТРЕЛ БЕ .
  • 10 гочугера

    40 3 Отговор
    М...лите на ! Много взеха да си позволяват и да налитат на Българи, затова на сапун!
  • 11 Гост

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "Vasik Atanasova":

    чшшш, братя...
    не, не, не, ти на турците братя ли им викаш?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай Тошо

    42 2 Отговор
    Аз бих го наградил ако имах власт, а и скоро ако не се събудим от мъртвешкия сън в който сме изпаднали като зомби нация, ромите ще ни изтребят до крак, неизбежно е
  • 14 Един

    43 2 Отговор
    Съседната статия е за мръсни м...ли гаврили се с ученичка С УСЛОВНА ПРИСЪДА!!!! На тоя пич награда трябва да му дадат и патрони!!! БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ!!!
  • 15 Emo

    30 3 Отговор
    Аз предлагам да го направим национален герой !
  • 16 БайМанаф

    21 3 Отговор
    Ислямът ще покори Европа, само до няколко години. https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U
    А на нас предстои тотална циганизация заради безхаберието и тъпотията... Тичайте на католишкия "Джулай морнинг" а циганите ще правят деца и заради вас наркоматчета и чалгарчета!

    Коментиран от #25

  • 17 Фен на момата

    29 3 Отговор
    Този човек е герой! Трябва да му се издигне паметник. Жалко е, че такива като него на пръсти се броят. Ако всички с такава насоченост на мислите се обединят в организирана групичка, м....лите тогава ще си намерят майстора.
  • 18 гощо

    21 3 Отговор
    Страшно общество сме!!! Дай ни да снимаме с телефончета и да драскаме по сайтовете!!! Сега като се изказахме тук всеки ще си хване задачките за деня и това е! Реални действия НУЛА!!! Като стане нещо само рокери и агитките скачат,ма те нали са хулигани и ние се разграничаваме от тях,били провукатори!!! Ботев и Левски не са били мишки с телефончета разграничаващи се от събратята с будна съвест!!!
  • 19 ANTIBAIGANIO

    3 7 Отговор
    Smeshni ste!
  • 20 681 БЪЛГАРИЯ

    20 1 Отговор
    ТОЯ ЮНАК ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВЯТ ГЕРОЙ НА РБ ! БРАВО НА НЕГО !
  • 21 NO TO RACISM

    7 9 Отговор
    Здр. дами и господа расисти , прочетох всичките 20 коментара и кво установих , че 99 процента с коментарите сте за затвор и че в нашата мила родина са останали само расист-фашизуидни елементи , цигани престъпници , русофили и русофоби , бе все лош материал(това последното беше го казал един умен човек ;) ) , дами и господа успоредно с събитието в Асеновград един изверг по жесток начин отне човешки живот (Виола) ,а нападателя на слепите туристи в Несебър (срам и позор ), а 27-годишният Денислав В. задържан заради побой над баща и 17-годишния му син , бе все престъпления извършени от "убави българи" . До като тънем в тоз битовизъм и гледаме чуждият двор , ще продължаваме все така да сме зле !

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шаран БГ

    7 1 Отговор
    Защо никога не се цитира името на съдията издал съответната присъда? Нали са "справедливи"и "законосъобразни" техните присъди, а и те самите са "независими и недосегаеми " , с бистър ум и чиста съвест?? Галиба не е така - нито едното , нито другото, нито третото ?Особено у нашенско........ Да им видите палатите и джиповете - има да се облизвате.......
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост!

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "БайМанаф":

    Католическият Джулай морнинг!!!Кай чесно,брат!?!? :D
    Земи малко прочети,уйкепедия даже,не книги,и после давай акъл по форуми!
    А иначе по темата,да обратният расизъм много отдавна е превзел България!Вече сме чужденци в собствената си страна.Държавата за нас е мащеха,а за всякаква друга измет ,майка кърмилница.И колкото по-голям боклук е,толкова повече институции и организации се грижат за него!Факт!Нека някой го оспори,ако може!
  • 26 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "555":

    И от къде извади тези данни? Как от малко над 100 убийства годишно за цялата страна докара по 1 на ден, при това само тези в които убиеца е циганин, а жертвата българин? Да напомня ли, че годината има 365 дни?
    Четете малко повече и проверявайте нещата които copy-paste-вате!
  • 27 Morgoth

    3 1 Отговор
    Интерено, няма ли кой да подаде сигнал към БХК, че убиец се нуждае от тяхната всеотдайна помощ :)
  • 28 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

    5 2 Отговор
    Свобода или смърт! Събудете се,българи! Да се обединим всички и да помагаме! Тия от парламента не ги пукат въобще за нас!А ги подкрепят това черно племе във всяка ситуация.
  • 29 Kiro

    3 5 Отговор
    Като чета коментарите разбирам че много ни ..уважавате... нас циганите е ще ви кажа зашто се случва това разделение пьк преценете кой е виновниа още от децката градина ни натяквате че сме втора рька хора и не спирате да ни обиждате цял живот по кьсно в училище разбрах че наистина сам различен освен черен от 23 ученици асз бях сред пьрвите 3 ма с да не кажа умен а интелек бях много по учен от вас бьлгарите но никога не сте ми дали шанса да се почуствам бьлгарин затова се евакуирах от бьлгариа преди 20 години и живея прелрасен живот в чужбина много по заплатен и хубав от вашият който живеете вие в бьлгария да циганин сам но не ви мразя сьжалявам ви защото вие сте си виновни за расовият конфликт а и за всички негативни и отрицателни неща в бьлгариа пздрави от сиганина чао на всички
  • 30 008

    2 2 Отговор
    недейте да разделяте народа останалият народ,след българи в цигани,има и друго население
    всички сме хора но по важно къде е човещината,само май се вижда циганското малко направено,а българското къде остава?А
    за сапун няма шансове
  • 31 Враг

    1 1 Отговор
    Е ми да циганите са втора рака хора,поради ред причини. Все пак ние Българите не се чифтосваме помеждуси не раждане увредени деца от това кръвосмешение приличащи на Орки.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.