30 Юни, 2017 18:28 3 185 17

Обвинените за побоя над децата в Асеновград остават в ареста

  • гребци-
  • роми-
  • бой-
  • асеновград
Обвинените за побоя над децата в Асеновград остават в ареста - 1
Снимка: БТА

Съдът в Асеновград остави в ареста деветимата задържани за побоя над децата от отбора по гребане в началото на седмицата. Заседанието се проведе при засилени мерки за сигурност.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка „задържане под стража” за арестуваните.

Те изложиха и своята версия за това какво се е случило. По-голямата част от тях казаха, че изобщо не са били там, други пък случайно се оказали на язовира – на пикник или на риболов.

Един от задържаните се оказа и подсъдим по делото за радикален ислям в Пазарджик.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че те са извършили деянието, в което са обвинени. В тях са намерени брадви, лопати и дървени предмети, съобщи БТВ.

Двама души са се оказали в ареста след снощния протест. Полицията пък е с категорични доказателства, че сред множеството е имало и провокатори. Голяма група от тях са се откъснали от шествието и са атакували ромската махала.

Те са били във видимо нетрезво състояние и са се държали агресивно с полицаите и са били отведени в полицейското управление.

Протестиращи обаче твърдят, че върху тях е оказано полицейско насилие – 5 души били бити.

50-60 души от протестиращите снощи се отцепили и тръгнали по тъмни улички към махалата.

По думите на очевидци те били посрещнати от полицейска кола, от която са слезли четерима полицаи и са започнали да ги удрят.

Директорът на МВР в Пловдив Атанас Илков категорично отрече да е имало полицейско насилие.

Деветимата задържани бяха докарани в съда с маски на лицата по разпореждане на съдията. Двама от тях се опитали да прегазят с бус децата и родителите им. Според адвокатите им те също били пострадали при свадата.

Роднините на арестуваните разказаха, че свадата с децата започнала заради слух, че тяхно момче било нападнато.

На петима от задържаните за побоя над децата ще бъде повдигнато обвинение и за закана за убийство.

Тази вечер отново се очаква да има протест, началото е от 20 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    21 1 Отговор
    Е защо лицата на м....лите са с маски?

    Коментиран от #3

  • 2 Гошо хубавеца

    19 1 Отговор
    Защото са мръсни и страхливи м...ли !!!
  • 3 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Протест! Искат бурки!
  • 4 Шаран БГ

    23 1 Отговор
    Само не разбирам, защо нашите управници не вземат сериозни мерки за цялата страна, а играят на парче? Там пребили учителка, оттатък набили полицай, пребили и ограбили старци за дребни грошове, сега се юрнали да трепят деца , и т.н. , и т.н.. А трябва да си абсолютно безмозъчно същество, за да посегнеш на лекар, който е дошъл да помага, да спасява живот- твой или на твои близки. Ами то и кучето усеща кога ветеринарния лекар му помага и не го хапе !!Тези по-лоши от животни-че не разбира, хубаво няма мозък за две пари ! Ами не усеща ли - толкова ли са деградирали ? Ег..и и демокрацията, много изроди създаде -кога ще станем европейци ?? И унгарците, и чехите имат цигани - и там имат проблеми, но ги решават бързо и твърдо ! При нас става някакъв кошмар !!

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    13 1 Отговор
    Крематориум , ма надали , по скоро помощи и санаториум .
  • 6 гост

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Шаран БГ":

    Виж сега , ако някой е безмозъчен , това е народа , не вижда че от 27 години се водят активни мерки по унищожаването му от "управляващите ". М...лите просто се възползват от предателската и антибългарска политика на червените които сега се клонираха на много партийки да заблуждават народа . От 27 години насам в парламента не е имало нито една пробългарска партия , всичко е на партийната-червена мафия . И на националисти се правят и на всякакви . Но като народа е прост и респективно страхлив , така ще е , ще замине от картата на света по позорен начин .
  • 7 Uflaf

    16 0 Отговор
    С бус да газят ... Пуснете ги и другия път ще са с нещо по-голямо и при по-голямо събиране на хора. А ,този с дело за радикален ислям и явяващо се рецидив сегашно участие да отива поне за 20 год. да си чете книжките зад решетки . Повечко труд ще му трябва за да осмисли как излага Българските мюсулмани. Но така е -преди циганите бързаха да се пишат българи и комунисти ,сега са по- турци от турците. Продажна и нагла напаст.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Борис

    17 1 Отговор
    Утре като се появи новина че цигани пак са били полицай пак ще се кефя. Пък колкото щете ме плювайте.Полицайте пазят м....лите,а хората които им изкарват заплатите кучета ги яли.
  • 10 Гого

    10 1 Отговор
    КАСТРАЦИЯ на всички м...ли......!
  • 11 ГЛаДЕН

    6 1 Отговор
    Дайте им условни присъди на тези от снимката и ги пуснете-ние ще ги оправим
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Колко сте жалки!

    6 0 Отговор
    Тотална деградация... Азиси... чалга всеки ден... цигани нападат българи... евроатлантически ценности... толерантност... гей прайдове... К'вото искате правете- държавата си е ваша ако искате я унищожете!
  • 14 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    на къде отиваш БЪЛГАРИО ?
  • 15 VMORO

    4 0 Отговор
    "Един от задържаните се оказа и подсъдим по делото за радикален ислям в Пазарджик." Колко любопитна случайност...
  • 16 мъжкар

    0 1 Отговор
    Но те са НЕВИННИ вижте ги само по физиономиите им личи.Надявам се всички СЪДЕБНИ ИНСТАНЦИИ в България да ги оправдаят тези ЧЕРНИ МОМЧЕТА и да ги пуснат на свобода вече.Даже от държавния бюджет ако може да се задели НЯКОЙ ЛЕВ да им се плати като КОМПЕНСАЦИЯ за дните прекарани в ареста все пак това са психически травми спрямо тях.Не е хуманно да се отнасят хората така срещу тях.
  • 17 Хасан

    0 2 Отговор
    Аз пьк не разбирам защо кавга и улично престьпление трябва да прерасне в етническа омраза...ако има виновни да се арестуват и изкарат на сьд..защо трябва такива протести...и бьлгарина и турчина и рома и арменеца може да бьде престьпник и трябва да бьде сьден