Last news in Fakti

4 Юли, 2017 10:41 4 398 3

На митниците са иззели над 31 000 броя спинъри

  • спинъри-
  • митници

Нашумелите в последните месеци играчки са опасни за децата

На митниците са иззели над 31 000 броя спинъри - 1
Снимки: Агенция Митници

През последният месец, с активните действия на митническите органи от митница Русе, митница Столична и митнически пункт Летище-Варна бе предотвратено допускането за свободно обращение на общо 31 600 броя от т. нар. "антистрес" играчки - спинъри.

Според становището на компетентния орган - Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, основните проблеми, свързани с тези продукти са: наличието на завишени норми на тежки метали, лесното отделяне на малки части, които създават риск от поглъщане при деца, а при светещите видове съществува проблем с батериите, които са лесно достъпни и липсват указания за смяната им.

На база взаимодействието и системното сътрудничество между органите по надзора на пазара и митниците се предотвратява пускането на пазара на ЕС на играчки, артикули за деца, запалки, фойерверки, електрически и газови уреди и др., криещи различни рискове за безопасността и здравето на потребителите.

На митниците са иззели над 31 000 броя спинъри

На митниците са иззели над 31 000 броя спинъри
На митниците са иззели над 31 000 броя спинъри


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо

    27 1 Отговор
    Има да си връткат митничарите сега
  • 2 незнайко

    3 0 Отговор
    Батериите не се сменят! Купува се нова играчка, както е при телефоните вече ! Що се отнася до децата, то тези играчки не са за БЕБЕТА. ХОИДЕ ДА НЕ ЯДЕМ БОБ, ЗАЩОТО ДЕТЕТО МОЖЕ ДА ГЛЪТНЕ БОБЕНО ЗЪРНО ! Но нали са евтини и от Китай трябва да ги спрем.
  • 3 Хасан

    1 0 Отговор
    Киро е приятел с Пепи митничаря! Киро внася 30000 спинъра и трябва да ги продаде. Георги не е приятел с Пепи митничаря! На бат Герги ще му конфискуват пратката, иначе Кирето ще трябва да смъкне цените на едро!