Last news in Fakti

10 Юли, 2017 18:34 1 338 1

Три години затвор за шофьора, убил граничари на пътя

  • граничари

Емил Ангелов ще излежи присъдата си в затвора в Бобов дол

Три години затвор за шофьора, убил граничари на пътя - 1
Снимка: Shutterstock

В Окръжна прокуратура – Кюстендил е получена за изпълнение по делегация присъдата на Сливенския окръжен съд, с която шофьорът Емил Ангелов е признат за виновен за катастрофа на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 14.05.2015 г., осъденият Ангелов управлявал автомобил марка „Мерцедес“, регистриран на РД „Гранична полиция“ – Кюстендил, по автомагистрала „Тракия“, в района на гр. Нова Загора, в посока на движение гр. София. Той нарушил правилата за движението по пътищата, в резултат на което предизвикал пътно-транспортно произшествие с движещия се пред него товарен автомобил „Камаз“, собственост на „Булгартрансгаз“ ЕАД. Вследствие на катастрофата била причинена смъртта на двама гранични полицаи, пътували в управляваната от Ангелов кола, а третият получил средна телесна повреда.

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Бургаския апелативен съд, с която на подсъдимия Ангелов е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“, което той да изтърпи при първоначален „общ“ режим. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от четири години.

Осъденият е задържан от служителите на съдебна охрана и е приведен в затвора в гр. Бобов дол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Нека почиват в мир колегите му! Това е драма колкото и да го съдят, този човек докато е жив ще се тормози за произшествието! Тук държавата трябва да му помогне с психолози, представям си какво му е, да загуби колегите си от един лош миг!