Last news in Fakti

14 Юли, 2017 11:11 1 219 1

Шеф на ОДБХ с обвинение по служба

  • одбх-
  • бабх-
  • антон генов-
  • обвинение
Шеф на ОДБХ с обвинение по служба - 1

СЗ “Антикорупция“ – СГП привлече като обвиняем Антон Генов – директор на Областната дирекция по безопасност на храните – София в престъпление по служба.

В хода на досъдебното производство са събрани доказателства за това, че на 03 октомври 2016 г. Генов е разпоредил да бъде извършена проверка на складово помещение на дружеството „И.“ ЕООД, находящо се в Нови Искър, където се съхранявала отработена мазнина, изкупувана от заведения за обществено хранене. Този продукт служи за основна суровина за производство на биогориво. Разпоредил също това имущество да бъде иззето. Такава проверка и действия по изземване не са от компетентността на ОДБХ-София, тъй като не се касае за храни, а за отпадък. Извършването на такава проверка е от компетентността на РИОСВ – София. С тези си действия Генов е превишил властта си.

Установено е също, че целта на Антон Генов е да се набавят облаги за дружеството „У“ ЕООД, в което по същото време е работел синът му. Дружеството „У“ ЕООД се занимава със същата дейност както „И.“ЕООД – изкупуване на отработена мазнина и реализирането й като суровина за производство на биогориво.

Изпратените от Генов служители от ОДБХ-София извършили проверка и иззели 8180 литра отработена мазнина и 39 броя неупотребявани бидони, собственост на „И.“ ЕООД, като ангажирали автомобили на дружеството „У“ ЕООД, които превозили вещите в неизвестна посока.

Събрани са доказателства и за още едно деяние на престъпление по служба.

На 04 ноември 2016 г. Антон Генов разпоредил да бъде извършена проверка на складово помещение на конкурент на „У“ЕООД - дружеството „Б.Е.О“ ЕООД, находящо се в София, Ботунец, където съхранявали отработена мазнина и да бъде иззето посоченото по-горе имущество. Подобни действия не са от компетентността на управляваната от Генов ОДБХ-София, а от РИОСВ-София. Проверка на място била извършена, но до изземване на вещите не се стигнало, тъй като след сигнал „Б.Е.О“ ЕООД до БАБХ, действията на ОДБХ-София били преустановени.

На Антон Генов е повдигнато обвинение и за това, че през месец октомври 2016 г. е направил опит да принуди управител на търговско дружеството с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност в София, като злоупотребил с властта си. Това търговско дружество е с основен предмет на дейност също изкупуване и реализиране на отработена мазнина и представлява конкурент на дружеството “У “ ЕООД.

Антон Генов е с мярка за неотклонение „Гаранция в пари в размер на 5000 лв.“. Наложена му е и забрана за напускане пределите на страната.

Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Така се прави "бизнес" у нашенско! / Аз си му викам чиста проба хайдутлук ! / Тати чорбаджия - сина обирджия, пардон, бизнесмен !!!