Last news in Fakti

14 Юли, 2017 19:49 9 544 6

Доживотен затвор за убиеца на митничаря Дребчев

  • иван карабелов-
  • божидар атанасов-
  • георги дребчев
Доживотен затвор за убиеца на митничаря Дребчев - 1
На снимката Иван Карабелов

Окръжният съд в Пловдив осъди на доживотен затвор Божидар Атанасов, убил митничаря Георги Дребчев преди 18 години.

Атанасов ще бъде поставен при специален режим. Съдът го призна за виновен за това, че на 13 юни 1999 г. пред вх. Г на бл.131 в жр „Тракия"в Пловдив, предумишлено и с користна цел е умъртвил Георги Дребчев (старши митнически инспектор в Митница Пловдив).

Съдът призна за виновен и Иван Карабелов, като съучастник на Божидар Атанасов, който умишлено го е склонил да извърши престъплението и като помагач го е улеснил чрез разяснения. На Иван Карабелов е наложено наказание - 15 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. За подбудител на престъплението съдът призна Евгений М. (починал на 03.02.2012 г.)

Окръжен съд осъди подсъдимите Божидар Атанасов и Иван Карабелов да заплатят на частните обвинители родителите на Дребчев сумата от по 100 000 лева за всеки един от тях, общо 200 000 лева, представляваща обезщетение за причинените неимуществени вреди от престъплението.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Убийството остана неразкрито в продължение на 15 години. Атанасов бе разкрит през 2015 г. Оказа се, че той е дебнел навиците на Дребчев в продължение на месеци, преди да го убие. Атанасов е обвинен и за друго покушение на Огнян Харизанов - Оги Лудия.

Родителите на Дребчев ще обжалват присъдата на Иван Карабелов, тъй като смятат, че той също трябва да остане в затвора до живот.

Защитниците на двамата осъдени също ще обжалват присъдата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИЧУКА

    3 2 Отговор
    тия в тракия са ненаиграха ей
  • 2 PlimP

    8 1 Отговор
    айде, айде, в кичука все "нормални" сте се събрали :), въпросът е с какво животът на един митничар е по-ценен от този на човек, който не работи за МВР, МВнР и т.н., вече убиват хора ей така за спорта и то по крайно грозен и жесток начин и ги бутат в панделата за по 10,15г., което е мега смешно
  • 3 един

    16 0 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ПРОСТОТИЯ- осъден на доживотен след забележете 18 ГОДИНИ, през които си е живуркал като бей и кой знае още колко души е убил тоя мръсен гад. И това а ко е правосъдие, по-добре да няма никакво. И питам аз- от къде ще ги вземе тези луди пари 100-200 хил .лв дето ги дължи? Никой никога няма да ги види, ще си останат само на хартия. Но който пита- съда си е свършил работата. Срам и позор за цялата ни държава. Не знам само едно- кой е по-голям престъпник- този убие, или тези, работещи в съдебната ни система.....
  • 4 един

    5 0 Отговор
    Оня пък другия, видиш ли, съдът го признал за подбудител, ама само 5 години след като е умрял.... Боли го фара него за какъв ще го обявят..... Пълна простотия.
  • 5 da yadete fasula.

    1 3 Отговор
    Aman ot tezi cigani i mitnicari ubivat. Mnogo sa umni be.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.