Last news in Fakti

18 Юли, 2017 08:19, обновена 18 Юли, 2017 08:26 9 498 15

Най-тежкото обвинение за убиеца от Бяла

  • бяла-
  • убийство-
  • побой-
  • цигара

Циганинът, пребил 18-годишния Алекс за цигара, ще бъде подведен за умишлено убийство по хулигански подбуди

Най-тежкото обвинение за убиеца от Бяла - 1

Говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, заяви, че убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по най-тежкото обвинение - умишлено убийство по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс предвижда включително доживотен затвор без право на замяна.

"Мъжът от Бяла, пребил Алекс пред дискотека заради цигара на 8 юли сутринта, е с ново обвинение - убийство по хулигански подбуди. Ще защитаваме обвинението "доживотен затвор", заяви Арнаудова пред БНТ.

Тя коментира и идеята на главния прокурор да се доразвие споразумението между Прокуратурата и Министерството на здравеопазването, за да се защитят лекарите и да им се наложат възможно най-тежки наказания.

Говорителят на главния прокурор обеща да се направи пряка връзка между спешните медицински центрове и районните прокуратури, за да могат да се запазят максимално повече доказателства и виновните да бъдат подведени максимално бързо. Румяна Арнаудова обеща виновните да се подвеждат по бързата процедура в седемдневен срок.

"Взе се решение споразумението от 2015 г. да се доразвие и да се предостави възможност на лекарите и болниците със спешни отделения да имат пряка връзка с дежурен прокурор. Целта на бързата връзка е не само получаването на информация, но и да дават прокурорите указания да се запазят доказателства. Така с най-много доказателства ще докажем, че лицето е виновно", заяви Арнаудова.

Румяна Арнаудова се съгласи, че осъдените за нападение над лекари не са много. Тя отрече мнозина от тях да пледират като невменяеми и отбеляза, че повечето от виновните за нападение над лекари са извършили деянието под влияние на упойващи вещества, което НК квалифицира като утежняващо вината обстоятелство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    35 4 Отговор
    вместо доживотен
    да го пуснем на свобода
    н при следващо престъпление било и леко
    да може всеки да го убие?
    при доживотен
    ще го гледаме и обличаме и топлим и пазим още 50 г
  • 2 бббббб

    57 2 Отговор
    Да се върне смъртното наказание.Защо трябва да му осигуряваме лечение и да го храним до живот.

    Коментиран от #4

  • 3 Лупи

    51 1 Отговор
    И това е единствено и само заради медиите и обществения натиск! Тия мишки от прокуратурата дето повдигнаха първоначалните обвинения- "средна телесна повреда" и "непредумишлено убийство" трябва да се уволнят наред с шефа на полицията, защото в централна част на града пред нощни заведения няма патрули! Естествено в България никой не е виновен за нищо и никой няма да поеме отговорност за нищо. Чудя се тия чиновници дето са косвено замесени в инцидента с бездействието си, как ли спят нощем? Предполагам добре, понеже са оперирани от съвест.
  • 4 случаен

    30 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    За съжаление такава е и световната практика. Затворите са пълни с престъпници, които отдавна трябваше да не са между живите, защото никога няма да се променят. На всичкото отгоре им издават доживотна присъда с право на предсрочно освобождаване. След като мине известен период, поради добро поведение, а у нас и поради материални съображения ги освобождават и така им се дава възможност да убиват и вършат престъпления, защото склонността към престъпления никога не се променя. Много хора просто са генетично обременени, но умеят да се преструват. В българските затвори мизерията е поразяваща, но в уредените американски и европейки затвори ги хранят добре, тренират и стават още по-настървени за престъпления. Не виждам каква е ползата от такова правосъдие, но явно демокрацията така повелява. Невинни жертви за сметка на чудовища, които продължават живота си, за да убиват.
  • 5 Темида

    29 0 Отговор
    Съда пак симулира работа защото народа леееееко се посъбуди относно безнаказаността. Нищо сега пак ще заспинка. Поляци Румънци Гърци протестират по 40-50 000хил по площадите ама ние нали сме ВЕЛИКА "нация" сме над тея неща.
  • 6 лол

    8 6 Отговор
    то затвора е по-голямо мъчение от смъртно наказание. не сте ли гледали криминални филми, където отмъстителите мъчат жертвите вместо да ги избавят от мъките с смърт. я отиди да лежиш в затвора, ще изперкаш след един един, килия без никакви развлечения 24 часа и никакви жени цял живот
  • 7 Ядеитн

    16 4 Отговор
    Нема си пари м...ла и затуй ша лежи момчето. Виж да беше големец некой - 2-3 годинки , а с малко късметец може и условно.
    Убаво, лошо - тъй е у нас. Всеки да си опича аклъля и да къта пари за черни дни.
  • 8 anonimen

    2 1 Отговор
    dano go osadat ama nadali .vseki koito leji v zatvora vinagi ima adm globa v pari spored prisadata i kato izleze go gonat do dupka da si plati !''hotela''
  • 9 111

    26 0 Отговор
    на затворите да се предостави възможност за работа на затворниците. разни там каменни кариерии, уранови мини, (ясно е че ги има и работят), за да могат хем да работят затворниците, хем да получават пари, за да плащат финансовото обезпечение на пострадалите. За всички затворници да се осигурява работа - хулигански подбуди, катастрофи, да ходят да копаят, да чистят реки, боядисват улици, да работят в спешните центрове, на всекиго според престъплението и наказанието.
  • 10 БАЦЕТО

    20 1 Отговор
    На въжето тоя няма какво да работи
  • 11 Вермахт

    20 1 Отговор
    Да го трепат за донор на кво може. Поне да даде живот на хора коити го заслужават след като е отнел такъв.
  • 12 asd

    18 0 Отговор
    Циганите имат практиката да излежават присъдите на по-богатите си роднини... Говори се, че този е чичо на убиеца... И друго, защо след като цяла група са пребили момчето, само един циганин е в съда??? Май вече сами да си въведем албанският кодекс на честта!!!
  • 13 Пешо

    3 0 Отговор
    Нека се учим от най-голямата демокрация - САЩ и въведем смъртното наказание! Референдум!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.