21 Юли, 2017 10:40 6 437 3

Плашат мъж с убийство заради отровен алабай

  • убийство-
  • отровен-
  • алабай-
  • куче
Плашат мъж с убийство заради отровен алабай - 1
Снимка: shutterstock

Заплахи за саморазправа и за убийство и закани за съдебни дела – до това доведе смъртта на домашно куче в Ямбол, съобщи bTV.

Тригодишното животно, порода алабай, умира за два дни. Собствениците подозират, че причината е храна, подхвърлена в двора им от техен съсед.

Мъжът е записан от охранителната камера. Според Гроздан Гроздев – собственика на кучето, то е отровено с хляб, накиснат с концентриран антифриз. Мъжът намерил хляба и го прибрал във фризера, но той така и не замръзнал. След смъртта на кучето си, Гроздев пуска в социалната мрежа снимка на предполагаемият отровител – съседа Пламен Пенев.

Следват множество коментари и призиви за саморазправа. Заради публикацията в социалните мрежи Пенев се страхува за живота си. Признава, че е хранил кучето, но отрича да го е отровил и твърди, че ще подаде жалба в полицията.

„Той (Гроздев, бел. ред.) ме изтипосва все едно съм най-жестокият човек на света“, казва Пенев.

„Обвиняват ни, направо сме се видели в чудо. Разтреперани сме. Обиди, заплахи...“, казва съпругата на Пенев – Димитрина, като посочва, че са заплашвали и детето им.

В квартала обаче твърдят, че Пламен Пенев е агресивен към животните и го обвиняват в убийството на бездомни кучета. Мъжът обаче отрича и тези обвинения.

Гроздан Гроздев иска съседът му да бъде съден, като казва, че „този психопат утре ще отрови някой човек“.

Очакват се резултатите от токсикологичния анализ на кучето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГстража

    11 10 Отговор
    Беси го, гадна паплач, щом имаш доказателство- изкарай му червата с някоя лъжица.
  • 2 Иван

    20 6 Отговор
    А дали това куче е лаело и не е оставяло на мира съседите си, за което естестерно никой нищо не може да направи. До това водят тия неща.
  • 3 Тър

    10 1 Отговор
    Карайте се с тези мастии лаят денонощно . Като го държат гладно да не го взимат въобще.