Last news in Fakti

25 Юли, 2017 14:33 1 526 2

Убиецът на велосипедист на свобода срещу 10 000 лева

  • велосипедист-
  • тодор неделчев-
  • парична гаранция-
  • съд-
  • пловдив

Апелативният съд в Пловдив определи мярка "парична гаранция"

Убиецът на велосипедист на свобода срещу 10 000 лева - 1
Снимка: Марица

Апелативният съд в Пловдив не уважи протеста на окръжната прокуратура, която поиска задържане под стража за алкохолния бос Тодор Неделчев и определи мярка "парична гаранция" в размер на 10 000 лева научи "Марица".

Срещу Неделчев е повдигнато обвинение в това, че на 13 юли в Пловдив при управление на автомобил Nissan Navara е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Петър Стамболов. Миналата седмица Окръжният съд в Пловдив отреди най-леката мярка за бизнесмена след инцидента с 85-годишен велосипедист до Библиотеката.

Обвинителят Димитър Ангелов представи пред съда протоколи за разпити на свидетели, които включваха показанията на служителя под пагон Милушев, който е трябвало да отнеме книжката на Неделчев. Пред него обвиняемият заявил, че има и германска книжка, с която щял да кара. Самият Неделчев отрече това в съдебната зала и определи твърдението като лъжа, защото той дори не знаел немски.

Прокуратурата посочи още, че всички предпоставки за "задържане под стража" са налице - деянието се наказва със затвор, има обосновано предположение, че той е извършил убийството и има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Ангелов припомни и предишната присъда на боса.

Апрлативните съдии решиха да повярват на тезата на защитата, в лицето на адвокат Цветанка Ботева, която припомни, че Неделчев бил осъждан през 2006 година, нямало опасност да се укрие, дори бил седял на мястото на произшествието и опитал да помогне на жертвата.

Това наклони везните в полза на Неделчев и той получи мярка "гаранция" от 10 000 лв, като заяви, че още утре ще плати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паричната гаранция

    2 0 Отговор
    За какво служи? Връщат ли ти я после или не?
  • 2 Лупи

    1 0 Отговор
    Връщат я ако не се укрие. Т.е. сега ще си живее у тях си докато се точи делото 2-3 години после евентуално при условната присъда ще му ги върнат ама за богаташ тия пари са смешни и едва ли ще го притесни ако не му ги върнат. Като цяло пълна пародия. Интересно как има опция за такива неща, като гаранция при тежки престъпления т.е. един вид убиваш си, който си искаш и ако си богат плащаш смешната гаранция да си живееш живота. Ако подкупите ти случайно не хванат(което ме съмнява) след години ще влезеш за кратко в затвора, където също можеш да си купиш лукс и спокойствие т.е. има пълна свобода богат човек да убива безнаказано в България и да прави каквото си иска. Ето това е страната на неограничените възможности!