27 Юли, 2017 16:33 5 334 15

Кой завърза кучето на убития Данаил до трупа му?

  • данаил божилов-
  • убийство-
  • лаута

Божилов оставя сираче 9-годишната си дъщеричка Виктория

Кой завърза кучето на убития Данаил до трупа му? - 1
Снимка: Нова тв

Все още няма заподозрян и задържан за убийството на 42-годишния Данаил Божилов в Пловдив. Разследващите се опитват да установят и кой е завързал кучето му.

Вчера около 9 часа сутринта случайни минувачи откриха тялото на бизнесмена на алея в пловдивския парк "Лаута". До трупа му - за едно дърво пък било вързано кучето му - порода "Дого Аржентино". Божилов бе убит с един изстрел в сърцето. Оръжието също още не е открито.

Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски коментира пред Нова телевизия, че криминалистите работят по всички възможни версии и до момента не е изключена нито една.

Кой завърза кучето на убития Данаил до трупа му?



"Не установяваме обаче някакви сериозни финансови взаимоотношения с партньори или близки. Няма и сериозни житейски конфликти или интимни отношения, които биха послужили за мотив за убийство. Не е изключена обаче и версията за инцидентно спречкване в парка, което да е довело до стрелбата", заяви комисар Терзийски.

Той каза още, че е предприето всичко необходимо, но не за всяко престъпление органите на реда могат да се справят за кратко време.

"Има случаи, при които за 24 часа извършителите могат да бъдат разкрити, но и такива, както убийството на младежа в Борисовата градина, при които е нужно много повече време, за да се изяснят всички обстоятелства и да се съберат годни доказателства", коментира директорът на ГДНП.

Разследващите се опитват да разнищят и загадката - кой и защо е завързал кучето на Данаил Божилов. По думите на директора на Националната полиция, дого аржентиното е било агресивно, а принципно едно такова животно би могло да бъде завързано само от стопаните си.

Убитият бизнесмен е разхождал домашния си любимец в парк "Лаута" всяка сутрин. По думите на свидетели, Данаил е пускал кучето да се разхожда свободно. Така е било и във фаталната сутрин. Защо по-късно мъжът е сложил каишката на кучето и го е вързал за дървото, остава загадка.

"Никой не може да обясни защо кучето е било завързано до трупа на брат ми. За мен е пълна мистерия защо се е случило това нещо и по този начин да си отиде той", заяви през сълзи пред "24 часа" братът на Данаил Тони Божилов. Двамата въртяли дребен бизнес с дрехи.

Тони Божилов е категоричен, че брат му не е имал дългове, не се е познавал с криминално проявени, включително Братя Галеви, въпреки че майка им живее в един блок в Дупница със съпругата на Пламен Галев, както и че не е имало конфликтни ситуации с Данаил.

Божилов оставя сираче 9-годишната си дъщеричка Виктория. Погребението му ще бъде в Дупница, след като от Съдебна медицина освободят трупа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смолата

    9 1 Отговор
    Голяма мистерия, няма що...който му е извадил пистолета го е накарал да върже кучето...после сигурно са се спречкали и го е убил...
  • 2 Собственик на питбул

    7 5 Отговор
    Като собственик на питбул, искам да отбележа важния факт, че това куче настръхва още като усети, че някой е нервен и е в близост до теб, какво остава, ако някой тръгне да те убива. Това е порода, която обича реда и спокойствието и е свръхчувствителна към агресивни хора. Куче, което те надушва, още като стъпиш на територията на квартала си и е веднага пред вратата, защото е усетило, че идваш, нищо, че си още далеч. Така, че щом кучето не е разкъсало убиеца, считайте, че е бил близък човек, който предварително го е завързал. Това куче е бди като майка орлица над стопанина си, но също така може и да го нападне, ако той стане агресор, просто куче, което пази справедливия ред и не допуска насилие. Търсете по камерите с кой е отишъл в парка този човек, трябва да е някой, наистина близък...

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Собственик на питбул":

    Мисля че Смолата е прав! Може даже онзи да го е принудил да го върже, уж че ще се разберат, но не е знаел че вече е мъртъв!

    Коментиран от #4

  • 4 Собственик на питбул

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Няма шанс да е станало така, нали това се опитвам да обясня. Дори убиецът да е извадил пистолет и накарал Данаил да го звърже, то (кучето) щеше веднага да усети напрежението у собственика си и да се хвърли. Дори такава бабанка като убитият по-късно, нямаше да може да удържи кучето си да не се хвърли върху убиеца, щеше да стане страшно и кучето също щеше да е евентуално застреляно. Когато го е звързвал не е имало напрежение, когато е бил убит също, станало е бързо и тихо, като в началото кучето е завързано от познат човек или ако е от собственика, то той е бил в компанията на познат човек, който не е будил подозрения у кучето. Това куче е толкова добър пазач/охранител, точно защото усеща вътрешното напрежение у хората още в зародиш, не чак като стане ексцесия. Гаранция ви давам, всеки, който има питбул ще потвърди. Важно е и да се провери, в какво състояние е било кучето, когато го е намерила полицията, ако е било спокойно, значи то дори не е видяло, че стопанина му пада убит, иначе щеше да е откачило. Което означава, че въобще може да не е застрелян там.

    Коментиран от #5, #6, #9, #15

  • 5 Собственик на канарче

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "Собственик на питбул":

    Ти си не просто собственик на питбул,ти си Шерлок Хоумс бе пич
  • 6 Кока кола

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "Собственик на питбул":

    Аз пък лично за по-прости твари от питбули,стафордшири,бултериери,догота могата и тем подобни изкуствено създадени породи не мога да се сетя.Хем тъпи хем грозни.

    Коментиран от #14

  • 7 БАЙ МИЛЕ

    3 3 Отговор
    ЗАСТРЕЛЯН Е ПОГРЕШКА....
  • 8 кучето шаро

    9 4 Отговор
    Някой му е намекнал да не си пуска урода на самоход ...
  • 9 гост

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Собственик на питбул":

    А какво ще кажете за варианта собственика да е завърнал кучето за да може по-спокойно да ошляпа някой, който в крайна сметка го е изненадал.

    Коментиран от #13

  • 10 КУЧЕ

    10 2 Отговор
    ДО СОБСТВЕНИКЪТ НА ПИТБУЛ И ДРУГИТЕ РАЗБИРАЧИ НА КУЧЕТА ГОЛА ВОДА СТЕ ВСИЧКО ЗАВИСИ КАК Е ОБУЧЕНО КУЧЕТО А И ХАРАКТЕРА ИМ Е РАЗЛИЧЕН НЕ ЗАВИСИ ВСИЧКО ОТ ПОРОДАТА ИМА МНОГО АГРЕСИВНИ И ГОЛЕМИ МЪРДИ
  • 11 anonimen

    3 4 Отговор
    i az taka misla avno sobrtvenika se e sreshcnal s nakoi i si e varzal kucheto koeto vinagi pazi stopnina si i shcom e v sarceto znachi sa bili mnogo blizo tova dava visochinata na ubieca ot proizvedenia izstrel nemoje ubieca da ne e ostavil sleda ama to v nashcata balgaria koi shce sedne da tarsi a komarche a muha ili neshco po kucheto .da pochiva v mir momcgeto
  • 12 anonimen

    3 5 Отговор
    do sob na pitbula .choveche prav si .a drugite razbirachi avno tolkova razbirat ot kucheta .pitbuia e na sina mi ,razhojdam go az po aleata ,sreshcam edna priatelka i ta reche da me pregarne i nemoja , pitbula samo izramja , a inache i decata mu se kachvaha n garba , kucheto e kuche , a horata stanahme jivotni,lajem se ,biem se ,krdem se agresiata se zasilva vseki den .a be koi rajda bolkata ni . dali ne sa shcepa hora ,koito vladeat sveta , chetete koi trovi vodata ni,hranata ni ,vazduha, i pr. pr.
  • 13 Собственик на питбул

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Да и това е добър вариант!
  • 14 Насах

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Кока кола":

    Аз имам Дого Аржентино . Убеден съм,че е по-умно и по-красиво от теб! Определено убиеца е бил близък.
  • 15 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Собственик на питбул":

    КЪДЕ ВИДЯ ПИТ БУЛ
    ЧОВЕКА Е С ПО ХУБАВО И МОДЕРНО КУЧЕ
    ДОГО АРЖЕНТИНО