2 Август, 2017 13:47 3 364 4

Патолог: За мен всичко е ясно, Данаил Божилов се е самоубил

  • убийство-
  • данаил божилов-
  • бизнесмен-
  • смърт
Патолог: За мен всичко е ясно, Данаил Божилов се е самоубил - 1

За нас нещата са ясни”, бизнесменът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк „Лаута” в Пловдив, се е самоубил, коментира д-р Светлозар Спасов, ръководител на катедра „Съдебна медицина” към Университетска болница в Пловдив.

„Няма нищо съмнително - имал си е законен пистолет, в къщата му е намерено, каквото е трябвало, в джоба му е открито писмо, имал е в живота си трудни моменти… Толкова много народ се самоуби тази година, има някаква епидемия”, посочи д-р Спасов, пише vesti.bg.

По думите му, „няма нищо чудно и неясно, за да се държи случаят под похлупак”.

Според съдебния лекар все още трябва да се приключат ред други изследвания, изчакват се резултатите от другите експертизи - идентифициране на оръжието, гилзата.

Д-р Спасов посочва, че не е толкова голям пропуск, че писмото не е било открито веднага от разследващите, тъй като често се случва санитарите в съдебна медицина да намират по дрехите допълнителни улики, защото там се сваля всичко, а на местопроизшествието е неудобно да се направи това.

По ръцете на Божилов са открити барутни частици. Фаталният изстрел е произведен от упор в областта на сърцето. Кучето на бизнесмена е било открито вързано до тялото му.

Полицията продължава да издирва оръжието, което не бе намерено в района на парка „Лаута”.

А със заповед на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков е назначена проверка по случая, която да установи дали са допуснати пропуски в действията по разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BILL

    15 2 Отговор
    А кучето изяло пистолета.
  • 2 Mmmm

    8 4 Отговор
    В дома му е открит пищова,значи в къщи се е грамнал и утешъл в лаута и умрял,извикайте Хорешио от филма от место престъплението да ви реши случиа!
  • 3 Bull

    11 1 Отговор
    И гилзата е изяло.

    Коментиран от #4

  • 4 ШИТ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Bull":

    Може да е било револвер