3 Август, 2017 18:37 8 694 25

Цигани пребиха двама братя

  • цигани-
  • роми-
  • побой-
  • маслиново
Цигани пребиха двама братя - 1
Снимка: Марица

Бой от двадесетина роми отнесоха двама братя в хасковското село Маслиново. 27-годишният Делчо Милев е със строшен нос от метната от жена плочка и с охлузвания от кол по гърба.

25-годишният му брат е удрян с дебел сап, оставил кръвонасядания по лявата лопатка и вляво край пъпа. Това пише в издадените медицински заключения от съдебния патоанатом в Хасково д-р Христо Еленски.

Според експертизата става въпрос за лека телесна повреда, съобщава "Пазарджишката Марица".

"Нападнаха ни от рода на т. нар. Кетовци. Преди около 10 г. ги изселиха в нашето село от Кърджалийско, заради изстъпления там”, твърдят двамата пострадали братя Делчо и Чавдар. Те заявиха, че агресията срещу тях се изляла, след като на Кетовците били издадени предупредителни протоколи от полицията да не пасат овцете си в земите на Илия Милев – бащата на Делчо и Чавдар.

„Бяхме в центъра, когато със Сеата си пристигна Пенчо от Кетовците и взе да ни се заяжда. Искахме всичко да е наред и да не се стига до ексцесии, затова не отговаряхме на провокациите му. Той обаче влезе в колата си и се обади по телефона си. След няколко минути се изсипа голяма част от родата им предвождана от агресивната Гюлестан с дебел сап в ръка. Жената започна да ни налага със сапа, другите родственички от фамилията и децата им ни обсипаха с канонада от камъни.

„Българи мръсни, елате тука, ще ви трепя”, крещеше Гюлестан”, разказа Чавдар.

По неговите твърдения брат му Делчо парирал ударите с кола, но майката на опонентката му, която се казвала Катя, успяла да го нацели в носа с плочка. Според пострадалите, метналата камъка впоследствие признала писмено, че е строшила носа на 27-годишния Милев.

Той се свестил в хасковската болница. Баталната сцена била записана и от охранителните камери на селския мегдан и видеоматериалът е иззет от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    35 2 Отговор
    Защо са търпяла бой по тия те за това си мислят че са безнаказани
  • 2 НБЦ

    48 1 Отговор
    Моля авторът на статията да се ангажира да проследи и развитието - в крайна сметка ще влязат ли в затвора, всички ли и кога.

    Коментиран от #12, #23

  • 3 Руснака

    75 3 Отговор
    Скопяване ... иначе сме минало...! Завладяват ни.

    Коментиран от #6

  • 4 БЮИ

    15 4 Отговор
    А БЕ НЯКОЙ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК СА НЕЩАТА С ПАСЕНЕТО НА ОВЦЕТЕ В НАШЕ СЕЛО КМЕТА ПАСЕ 120 ОВЦЕ И ЯРЕТО ПО НЕОБИТАЕМИТЕ ДВОРОВЕ И В ГОРАТА НА ДЯДО МИ И БАБА НА КОГО ДА ПИША ТА И НА НЕГО ДА НАПИШАТ ПРОТОКОЛ

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Оптимус

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "Руснака":

    Кажи на Винету, да гласуват смъртно наказание за такива нападатели - това ще ги оправи... евтино, само за 60 стотинки по 2 патрона и малко гориво и света е с по-малко маймуни като биячите! Ала Винету се фука с бицепси, не иска? Защо ли? За да лапа юрофууундс....да "усвояват" щедро отпусканите им юросредства и да тлъстеят...за тях ние българите сме само донор за богатство.... Кажи му, бе! Аз писах на тия палячовнци много пъти даже ми писна и да пиша, но не попиват.... Кажи му ти, че е отвратителна трагедия с това фукалене - той и мафията им, както и предишните управления са геноцид за българският народ! Пиши му, теб може и да те чуе! Но надали? Има юрофуундс за "усвояване" как ще разсърди Соросоидните НПО-та из инстанциите, нали няма да "усвояват"???? Кажи му бе, нали сега той е на власт и се фука, че нямало по-добри от тях? В какво? В геноцида ни ли? Такъв ледников период мога да спретна на мангалията, че и един да не оцелее. Но не всеки е за трепане и там има хора и измет! Но ще я духате и вие. Затова ми писна и да се занимавам с тая кочина наречена България, защото взема ли да раздамч Божието правосъдие, ще я духате и добри и лоши. затова Закона трябваше да убива тия мутанти дръзнали да крадат и пребиват насилват невинни хора! Ала и законодателите ви са за трепане. Ала то и генералите ви са за трепане, понеже търпят тоя геноцид и са съучастници в това. но пенсии и заплати до небето? Сбъркана кочина, позоряща името България. кажи му, ти, че не чуват, са
  • 7 кучето шаро

    16 3 Отговор
    Тия са бити от две жени ....КАВАЛЕРИ !
  • 8 ГОШО ОТ СЕЛО

    35 2 Отговор
    Браво Мартине, браво Христов! Поне в заглавивто си написал цигани, а не както обикновено роми.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шпек Салам Народен

    34 3 Отговор
    Колко цигански кратуни съм разбил,не е истина.
    Да знаете-м...ла докато се озъби,трябва да му строшиш зъбите!Иначе се събират на глутници да си дават кураж и става обратното.
    И не са никакви джентълмени в боя.Използват ножове,камъни и всичко ,до което се докопат.
    Не трябва да показвате страх!
    Последно преди три години лобутих м...л за кражба.Бяха седем-осем,никой не посмя да защити м...стата.Счупих си палеца в зъбите му.
    Само една мазна циганка,като Гюлестан ме изпсува грозно.Накарах я да млъкне със здравата си ръка.

    Не ги оставяйте ненаказани. Тях властта вече не ги наказва.
    Асо вие не го правите,вашите деца ще патят.
  • 11 хулиган на пътя

    30 2 Отговор
    Лошо сте си дресирали циганите амигоси.Не се хваля, но в нашето село след като се стъмни жив кюмур не можеш да видиш по улицата да ходи.Що ли.Аимето на селото няма да напиша щото не ми се занимава с разни комитети по защита на правата и т.н. но при нас саджаците не виреят.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 anonimen

    11 3 Отговор
    aviaciata e gotova po 10 ciganina na samolet s po edin kamak na vrata i tolkova .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Парламента не работи

    8 1 Отговор
    Виним циганите а парламента - НЕ. Парламента не се ангажира с циганите защото те отвличат вниманието ни от действителните проблеми - корупцията и грабежа на народното имущество. Така печелят време за организиране на народен СЪД на рушителите на държавата. А що каса реда, тишината, спокойствието, и закона съблюдението, неприкосновенност на лична и частна неприкосновенност Е ЛЕСНА ЗАДАЧА КОЯТО НАРОДНОТО ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРАТА, СЪДА, КАКТО И С ПОДДРЪЖКАТА НА НАРОДА, ще решим в кратък срок. Прави сме го и сме убедени че имаме сили НО ДНЕС НЯМА народен парламент, който да създаде действени закони. Там е ключа на проблема. Главата на РИБАТА.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Име като гост

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Парламента не работи":

    Напротив, законите са чудесни и работят, но няма кой да ги спазва! Няма я принудата към етнически чуждото нам население да бъдат така добри и спазват правилата. Иначе чудесно е посочено колко голяма може да бъде присъдата за педофил, т.е. лице, което упражнява сексуално насилие срещу деца. Като се хване 20-годишният Осман с 13-годишната Гюлфие - за родителите ефективна присъда, защото са съучастници в тежко престъпление и за Осман ефективна присъда. Дай му там осем годинки на топло, пък да се жалва от културните традиции после. Правилата са за всички!

    Същите закони са копирани от модерните правни системи на Германия, Франция и други страни от Западна Европа, където работят чудесно. У нас не работят органите, които трябва да ги прилагат и да бдят за спазването им. Как тогава ще очакваш респект и уважение към Закона и чуждите граждански права, след като самите нарушители не биват ефективно санкционирани...
  • 18 Гост

    8 2 Отговор
    Внимаваите с циганите ей!все пак те са бъдещето на булгарйа.....хахаха. мъка!
  • 19 Еднорог

    11 2 Отговор
    България в история - 500г.под турско робство!Само си помислете колко е 500г. да търпиш.България в бъдеще още 500г. под циганско робство.След това България ще бъде Х и тук ще е новата република:

    РЕПУБЛИКА ЦИГАН!!!
    Знамето на република циган ще е розово ярко с зелено ярко и пищни златни бродерий на знамето логото ще е М...Л КАК СЕ ВОЗИ НА КАРУЦА,ЗЛАТНИЯТ МУ ЗЪБ СВЕТЕ ОТ ЯРКОТО СЛЪНЦЕ А 10-ма БЪЪЛГАРИ БУТАТ КАРУЦАТА НАДУПЕНИ.
    Лека вечер!

    Коментиран от #22

  • 20

    9 1 Отговор
    ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД
    ЦИГАНИТЕ ВЕЧЕ ПОКАЗВАТ ЧЕ ТУКА СА ТЕ
    И ЧЕ НЯМАТ СТРАХ ОТ НИЩО И НИКОЙ
    ТОВА Е В СЛЕДСТВИЕ НА ПОЛИТИКАТА ВОДЕНА ОТ
    НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ
  • 21 Кирчо

    4 1 Отговор
    интересно ми е какво щеше да се случи ако колата на единия беше наблизо,качва се и ги прегазва-самозащита е..все пак не може да отблъснеш всички..аз така бих постъпил..най-вероятно щяха да изкарат него виновен..
  • 22 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Еднорог":

    Циганизацията вече е готова. Никой не знае правописа на българския език. Повечето коментари са трудно четими, дори неразбираеми.
  • 23 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "НБЦ":

    Аз съм от Драгоман.И при нас ги има същите.Снощи 10 човека нападнаха мой приятел,а през деня са го нападали три пъти.Те не могат да се бият,но това е че са заедно и винаги така движат те са фамилия.Но добре че бях с него инече щяха да го очистат.Биеха се кой с кво докачи.Обаче мен ме познават и като ме видяха,че съм там се спряха.Но докато разберат,че съм там.И аз отбесох малко.Защото бях застанал над човека като щит да не го удрят него обаче ни рзшазделиха някак си и докато се опава с едните.Приятеля вече го бяха смирили и разбраха че съм там и се спряха и се разотидоха..И Заведох пиятелчето до спешното отделение..И това не им е сефте .за работа не стават ама да ходат да разбият някоя къща и да земат на некой пенсионер пенсията са номер едно.Дори и да се оплачеш в полицията пак нищо не става,задържат ги и ги пускат.Трябва само бой.Но сам човек няма шанс и двама да са пак не става.Не може и да се дебнат,щото са винаги заедно.
  • 24 Георги

    0 0 Отговор
    И винаги гладат да няма свидетели.Вече имат чувство за безнаказаност
  • 25 Съчанлия

    0 0 Отговор
    Обадете се братя съчанлии с вас съм ще ги спукаме от бой