Last news in Fakti

6 Август, 2017 17:44 4 681 2

Удар за бандата на Слънцето!

  • банда-
  • слънцето-
  • иван митов-слънцето

И бъбречните проблеми не отърваха Говедарев от ареста, оставиха мярката и за още един човек на Иван Митов

Удар за бандата на Слънцето! - 1
Снимка: Shutterstock.com

Съдът остави в ареста Марио Говедарев въпреки оплакванията от проблеми с бъбреците. Решението на Специализирания наказателен съд е взето в четвъртък след отложено заседание заради процесуални пречки. Делото трябваше да се гледа още в понеделник, но се оказа, че томовете по него се намират във въззивната инстанция. Причината бе забавяне по жалба за мярка за неотклонение на друг човек от групата за разпространение на дрога на Иван Митов-Слънцето.

Става въпрос за Божидар Станулов. Той е обжалвал решението от 19 юли на спецсъда да бъде оставен в ареста. Апелативният съд обаче е потвърдил това решение въпреки настояванията на защитата, че подсъдимият е с чисто съдебно минало и има непълнолетно дете на 11 години. Според съда има реален риск от подновяване на криминогенното поведение, свързано с разпространение на високо рискови наркотични вещества. Според доказателствата на държавното обвинение в подсъдимия са открити кокаин, хероин, метамфетамин и коноп. „Колегата” му Марио Говедарев според прокуратурата е бил по-високо в йерархията – непосредствено под лидера на организираната престъпна група Иван Митов.

Оплакванията му от бъбречни проблеми явно не са били достатъчно аргументирани за спецсъда. Очаква се обаче той също да обжалва пред въззивната инстанция, уточнява Флагман.бг. Слънцето и хората му бяха задържани през август 2016 г. за това, че са организирана престъпна група за разпространение на дрога в Слънчев бряг и Банско, съобщава сайтът Блиц.

Прокуратурата е категорична, че доказателствата са железни. Като индикатор за това може да се счита фактът, че делото вече се гледа по същество в спецсъда, както и че всички членове на групата продължават да са в ареста близо година, с изключение на Петър Димитров. Необичайното е, че в групата няма представители от Бургас или други градове по морето. Марио Говедарев и Методи Зайков са от Банско, Божидар Станулов е от София, Петър Димитров и Стойко Стоев са от Стара Загора, а Димитър Тодев е от Разлог. Лидерът Иван Митов е столичанин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РОМ

    18 0 Отговор
    Абееееее,ееи Мафиоти с меки китки,спрете да се разболявате ,спрете да ревете,на вън сте най опасните а вътре хленчите момиченцаааа,внимавайте скоро ви идва края на всички БГ-Мафиоти.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.