Last news in Fakti

9 Август, 2017 14:53 5 593 16

Мистерия около служител на НСО, хванат да шофира дрогиран

  • служетил-
  • нсо-
  • дрогиран-
  • дрога

Мъжът, който бил осъждан, се измъкнал с условна присъда

Мистерия около служител на НСО, хванат да шофира дрогиран - 1
Снимка: НСО

Служител на НСО е бил заловен да шофира под влияние на наркотици, но се е споразумял за условна присъда от 6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок.

Споразумението е било одобрено от състав на Софийския военен съд с председател полк. Юлиян Банков, съобщи "Правен свят".

От съдебния акт става ясно, че на 14 февруари т.г. младши сержантът от НСО шофирал лек автомобил и бил спрян за проверка. Дрегерът отчел, че мъжът е употребил амфетамин и фенобарбитал. За шофиране след употреба на наркотици, Наказателният кодекс предвижда от 1 до 3 години затвор и от 500 до 1500 лева глоба.

Служителят на НСО обаче постигнал споразумение с прокуратурата, която внесла в съда предложение за налагане на пробация с 8 месеца поправителен труд за осъдения и отнемане на шофьорската книжка за 6 месеца.

В съдебно заседание обаче държавното обвинение поискало промяна, като подчертало, че са налице основанията за налагане на наказание под минимума от една година затвор, което става при изключителни или многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

Наказанието затвор може да се замени с пробация, когато за престъплението не е предвиден най-нисък праг на срока за лишаване от свобода. В случая обаче той е една година и затова споразумението е било за условна присъда, а не за пробация.

От съдебния акт не става ясно какви са били изключителните или многобройни смекчаващи вината на служителя обстоятелства, но в него пише, че той е бил осъждан.

Задължително условие за постъпване на работа в НСО е кандидатите да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо дали са реабилитирани, или освободени от наказателна отговорност, както и да не са обвиняеми или подсъдими.

Отделно от това младши сержантът от Националната служба за охрана имал и многобройни наказания за нарушения на Закона за движение по пътищата. Именно заради това прокуратурата предложила и защитата се съгласила, срокът за отнемане на шофьорската книжка да бъде увеличен на 8 месеца.

За сметка на осъдения са и разноските по делото от 637 лева. Определението на съда, с което е одобрено споразумението, е окончателно.

За случая с хванатия да шофира след употреба на наркотици служител не са съобщавали нито от МВР, нито от прокуратурата или от НСО. През годините пък са ставали известни не един и два инцидента с НСО, свързани най-вече с поведението на служителите при движение в кортежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    47 1 Отговор
    Хахаха не може да започне работа осъждан но е назначен осъждан хаха и кара дрогиран държавата да си види служителите кво представляват...бг е потънал кораб с мишки всеки да се спасява къде му видят очите
  • 2 Темида

    5 1 Отговор
    Продължавайте нататък. Няма какво да се види в тази статия. Заспали скотове..............
    http://gph.is/1aS6w4e
  • 3 лимонад

    29 1 Отговор
    е какъв е тоя съд - разноски 600 лв. защо няма една глоба от 10-15000 лв? с тия 600 лв няма да си плати дори храната и спането в затвора.....
  • 4 ХДР

    28 1 Отговор
    Изключителните заслуги са, че е личен шофер на някой ГРОБар, Пеевски, Доган... и вся осталная сволоч, която УБОмутрите пазят от народната любов.
    Такива знаят много за шефовете си, могат да се разприказват, вероятно са се подсигурили с документи при нотариуси, които да извадят на бял свят ако им се случи "ПТП", или паднат лошо в банята.
  • 5 Vasik Atanasova

    10 1 Отговор
    нормално е за България
  • 6 Срамота

    17 0 Отговор
    Скапана съдебна система!!Няма грам държавност и справедливост в л -няната ни територия...
  • 7 волен сидеров

    6 1 Отговор
    някой младеж ще е останал без дозата си-и ко прайм сега-по живо по здраво-тя колата винавна клатела се гумата-ех ако е имало някой дядка в платното пред него със сигурност щеше да го отнесе ....
  • 8 Той

    5 1 Отговор
    Няма никаква мистерия-наш човек е!
  • 9 111

    9 2 Отговор
    Затова България ще загине като страна до max 20 години! Всичко в страната е опорочено. Ще останат само мангалите, престъпниците и алчните депутати, които рано или късно ще загинат от собствената си лакомия (под една или друга форма). А колкото до страната ни, като територия - апетите са много: от Русия до Турция. Кой ще е победител, ще разберат нашите внуци, които отдавана ще са станали жители на някоя от по-развитите и НОРМАЛНИ страни, като фактора човешки живот се оценява, като нещо неприкосновено и съответната страна мисли за теб, като личност, прилагайки сътоветните законодателни и финансови права.

    Коментиран от #10

  • 10 Лупи

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "111":

    От Русия, през Туркия до САЩ. По едно време се говореше, че евреите са ни набелязали за втори Израел понеже мястото е добро, климата също и няма диви араби. Като се замисля, ако си го наумят никой не може да ги спре. Само ще гледаме, констатираме и ще пишем гневни неща в интернет ако ни има :)

    Коментиран от #11

  • 11 Русофил

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Лупи":

    Ето малко инфо
    https://alterinformation.wordpress.com/2013/09/29/89031933949500/
    Русия я няма. Само приятелски нам държавици.
    Хвала на такива приятели.
  • 12 Obay

    8 0 Отговор
    Долни утайки...
  • 13 Ехе хе

    0 0 Отговор
    Явно е много ценен кадър на ДС тоя. Или има интимен приятел от ДС,депутат или съдия.
  • 14 Ехе хе

    7 0 Отговор
    Явно е много ценен кадър на ДС тоя. Или има интимен приятел от ДС,депутат или съдия.
  • 15 Сметай

    2 0 Отговор
    Смятааай
  • 16 FURY

    2 0 Отговор
    МВР то като се о.ерат си траят,и забърсват след помиярите си старателно....