Last news in Fakti

11 Август, 2017 12:29 3 248 10

Повдигнаха обвинения на циганката, удушила баба

  • циганка-
  • удушила-
  • баба-
  • арест-
  • донка петкова
Повдигнаха обвинения на циганката, удушила баба - 1

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Донка Петкова, на 38 г., за това, че на 01.02.2017 г., в с. Дълбок извор, при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвила другиго - 84 -годишна жена от с. Дълбок извор, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост.

До момента обвиняемата Петкова е осъждана общо пет пъти, включително за грабеж, като за последно излязла от затвора през юни 2014 г. и оттогава заживяла в с. Дълбок извор, обл. Пловдив.

През януари 2017 г. обвиняемата се запознала с пострадалата - 84 -годишната И.К., която живеела в същото село. Обвиняемата Донка Петкова й предложила да полага грижи за нея – да й пали печката, да помага в домакинството, срещу което да получава малко заплащане. И.К. се съгласила. Обвиняемата започнала да ходи всеки ден в къщата на пострадалата, вършела дребни домакински задължения, като за услугите получавала по 2-3 лева.

На 1 февруари 2017 г., към 9 часа, обвиняемата Донка Петкова отишла в дома на И.К. Жената била будна и облечена, седяла на едно от леглата в дневната стая. Обвиняемата почистила пепелта от печката, заредила с дърва и я запалила. След това, седнала на леглото до И.К., като поискала да й даде 5 лева, за да си купи кафе и филтри за цигари. Пострадалата обяснила на обвиняемата Донка Петкова, че няма пари, защото още не била взела пенсията си. Обвиняемата Донка Петкова се ядосала и се нахвърлила върху И.К. Хванала я за гърлото.

Жената се опитала за кратко да я отблъсне и казала, че ще й даде пари, като вземе пенсията. Обвиняемата я ритнала и притиснала към ръба на плота на мивката, при което й причинила охлузвания по шията и главата. След като я пуснала, И.К. паднала на пода в стаята.

Обвиняемата скочила върху нея, притиснала я с колене в областта на гръдния кош, като я стискала с ръце за шията, докато И.К. престанала да дава признаци на живот.

През цялото време, преди да настъпи смъртта й, пострадалата жена била в съзнание. Тя викала и правела опити да се отбранява.

След като разбрала, че И.К. е мъртва, обвиняемата свалила от ушите й златните обици и ги прибрала в джоба на жилетката си. След това взела от етажа на къщата, който бил обитаван от И.К., два килима, единия тип „мокет“, а другия – персийски, както и пътека, поставена в бял чувал, и прозрачна чанта с намиращите се в нея розов чаршаф, одеяло, хавлия и калъфка за възглавница. За отнемането на тези вещи Донка Петкова е предадена на съд по обвинение за кражба при условията на опасен рецидив.

По делото е установено, че отнетите вещи обвиняемата Петкова оставила в домовете на свои познати от селото, след което се прибрала в дома си и започнала да върши обичайните си задължения. Там скрила златни обици в сак.

Малко по-късно роднини на И.К. открили трупа й и се обадили на тел. 112. Същия ден обвиняемата Донка Петкова била задържана. По делото е била назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, според чието заключение, смъртта на И.К. е настъпила в резултат на механична асфиксия при притискане на шията с ръце /удушване/.

Спрямо обвиняемата Донка Петкова е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и понастоящем тя се намира в затвора в гр. Сливен.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за престъпленията, в които Петкова е обвинена, е доживотен затвор без замяна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правов

    31 0 Отговор
    Споко...само обвинена е... до 6 месеца ще я пуснат.
    Това е като изнасилвача във Варна който реално бил с ефективна присъда в момента...задържали го, ама вече е пуснат с подписка ....хахахахахахахахахах .аси тъпия народ дет сме.
  • 2 Гост

    14 0 Отговор
    Каква циганка?! Цигани има по целия свят, но не и у нас!
    У нас живеят т.н. роми.
  • 3 Шпек Салам Народен

    24 1 Отговор
    Трябва да си направим нашенски Ку клус клан и да прилагаме законът на Линч!
    Натам отиват нещата.
    Само че,понеже сме хуманисти по природа,да не ги бесим ,ами по едно бренеке да им вкарваме в увредените кратуни, ей така ,за берекет,преди ловния сезон.Мхм.

    Коментиран от #4

  • 4 VMORO

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шпек Салам Народен":

    Тези подчовеци не заслужават дори куршума... А пък и са бая паплач вече, кой ще поеме разхода?!? Въженцето е най-практичтично, изгодно и екологично.
  • 5 Гостенин

    7 0 Отговор
    Дзвер!
  • 6 БАТЕ ЖОРО

    7 0 Отговор
    е.аси циганката..сама ще набие двама като мене.
  • 7 РОМ

    11 0 Отговор
    Да,тази жена трябва да бъде осъдена с цялата сила на закона.Без значение от какъв произход е.Престъплението няма етност.
  • 8 Djak Sparo

    14 0 Отговор
    В какъв затвор бе вече трябваше да е в гроба ,мъртвата баба е Българска майка докато е отглеждала децата си от осигуровките и са хрантутници циганската изроди.Смърт на самозабравилите се м....ли.
  • 9 anonimen

    4 0 Отговор
    5 prestaplenia i ot fevruari sega a obvinavat , do sega trabvashce da e v zatvora , ama nali babata ne e maika na nakoi sadia moje i da a pusnat pod dom arest da udushci oshce babi che pari za pensii nama
  • 10 Public Owner

    3 0 Отговор
    Нещо напоследък не съм чувал от папагалите с промит мозък, че "и те са хора" ... къде се загубиха? Май почнаха да са потърпевши от м...лите и спряха да говорят насън обичайните малоумщини, а само мигат сега. Писна ми от безродници без расова култура, те са виновни...... в сърбия няма цигани! Наще комунистически програмирани същества са виновни. Сега м....лите им го набиват именно заради това!