20 Август, 2017 09:30 6 511 18

Елена подала сигнал срещу мъжа си ден преди да я разстреля

  • елена-
  • убийство-
  • жена-
  • столица

Двамата се скарали и Елена се обадила на тел. 112, за да се оплаче от него

Елена подала сигнал срещу мъжа си ден преди да я разстреля. Проверяват дали отново жалби не са хвърляни в коша като при Виола.

42-годишната Елена Василева, която бе убита в петък от 22 години по-възрастния си съпруг Венцислав, е подала сигнал срещу него ден преди екзекуцията.

Тогава зарязаният мъж я следил цял ден със ситроена си, но тя го забелязала. Двамата се скарали и Елена се обадила на тел. 112, за да се оплаче от него.

Тя е имала ограничителна заповед срещу него, обясни шефът на СДВР Ивайло Иванов. Според заповедта мъжът нямал право да я доближава на 100 м. Документът бил изваден преди 6 месеца.

Двамата с Венцислав са били разделени от 2 години. Имат деца, на 11 и 5 г.

След като се изнесла от семейното жилище, Елена ги взела със себе си. На втория месец обаче ги оставила при майка си.

Тя често подавала сигнали на тел. 112 срещу мъжа си. Имала и няколко жалби. От прокуратурата обаче не отговориха на “24 часа” дали са образували дела срещу Венцислав, или са прекратявали преписките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Позиция

    20 17 Отговор
    Убийство няма как да се оправдае, ясно че, че човек за да убие си има непреодолим психически проблем. Но! Трябва да се разгледа и неговата гледна точка, поне да се изясни мотива. Монетата винаги има 2 страни. Ако му е въртяла номера с децата, че няма да ги види и т.н., ако го е държала с нещо, поне мотивът да се изясни. Защото това да убиеш човек не е лесно нещо, трябва да имаш сериозна причина (колкото и да си чалнат).
  • 2 Vulpes

    30 2 Отговор
    Подала сигнал на 112......и никой не те е..ва за нищо! Ако в Америка се обадиш на 911 и кажеш че ти е лошо,има припаднал човек на улицата,или е станала някаква злополука веднага пращат най близкия в района било полицай,пожарна или линейка. А да не казвам,че в много от случаите когато пращат линейка тя е придружена с полиция.(идването на линейка е 1 000$ от застраховката ти,оттам нататък за стая или легло и за всичко останало си плащаш десеторно,но поне ти обръщат внимание,за да не ги съдиш)
  • 3 Azazel

    44 3 Отговор
    Винаги съм се чудил какъв изобщо е смисълът от българските правоохранителни органи (освен да събират рекет от крадци, проститутки, наркопласьори и шофьори без книжка...)... Ето, пореден такъв случай, при който не са обърнали внимание на сигнал и поредната жертва... Ако в цивилизованите държави службите действат превантивно и основнота им задача е да предотвратяват престъпления, то тук само следват събитията - след дъжд качулка...

    Коментиран от #6

  • 4 Ванчо Кисето

    20 2 Отговор
    Не се учудвайте. В България всичко е наопаки и така ще си остане. На никой не го е ''еня'' ти дали имаш нужда от помощ и т.н.
    Просто си се водят на работа за да вземат пенсия. За нищо друго не става нашата администрация и прочее.
    Но идва и деня в който ще се преброява населението за присъстващи, защото емигриралите ще са повече от неочаквано.
    И както се казва, каквото са търсили са си го намерили...
  • 5 Цар Вул

    8 24 Отговор
    Каквото търсила Елена,намерила!!!В един окръжен град имаше следния случай:Военен не може да има деца.Разрешил на жена си да зачене ,но да остане при него!Да ама мадамата родила и след като детето поотрасло отново"надула гайдата"!Свикал ги военният цялото и семейство и децата извадил пищова и по домакинска книжка ги почнал всичките:Баба,бабалъци,жена,деца и накрая себе си!Така,че не трябва да съдим само убиеца,защото:"Всяка крушка си има опашка!

    Коментиран от #10

  • 6 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Azazel":

    Ами то малко човек трябва да се замисли, че рибата се вмирисва откъм главата, а не само да хейти обикновените хора. Не може все куките да са виновни - у нас вина има само и единствено законодателя, сиреч парламента! Като нямат акъл да приемат един читав закон, за какво са там?

    Коментиран от #8

  • 7 БГстража

    8 3 Отговор
    Полицията се е.. сама. Звънял съм за разни отрепки, които ми тропат на главата, ама ченгетата викат, че ходенете по коридора не било тяхна работа. Ако е ходене няма да звъня, казвам аз. Ошамарих ги и сега е спокойно. Саморазправяйте се. не се интересуват от Вас.
  • 8 Azazel

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    По никакъв начин не отричам, че повечето закони са много калпави, но, за разлика от полицаите, онези в парламента си ги избираме ние и, с много редки изключения, не им търсим сметка за законодателно "творчество", така че си носим последствията от него. В случая обаче не са виновни депутатите - има си Закон за защита от домашно насилие и в него присъства мярка: "Заповед за защита", каквато, според статията, е била издадена, а в Чл. 21. (3) е посочено: "При неизпълнение на заповедта на съда, полицейският орган, констатирал нарушението, задържа нарушителя и уведомява незабавно органите на прокуратурата."
    На предишния ден жената е сигнализирала полицията, а резултата от това го виждаме..., така че има ли смисъл да коментираме повече в кого е вината?...

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Azazel":

    Ами има разбира се. Мислиш ли, че полицията не е докладвала на прокуратурата? И пак в същия този закон, никъде не е упоменато какво трябва да направи прокурора - оставя му вратичка да си прави каквото иска!
    Май бъркаш полицията със съда и прокуратурата, а това е само от ползва на онези некадърници написали този закон!
  • 10 аз съм

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Цар Вул":

    Наистина си ЦАР ВУЛ !!!
  • 11 Чичо

    4 1 Отговор
    Ето, може би причина:
    "Имат деца, на 11 и 5 г. ............ Елена ги взела със себе си. На втория месец обаче ги оставила при майка си. "
  • 12 Хихихи

    8 4 Отговор
    В България искат до всеки ненормалник да има полицай! Не става! При бай Тошо защо милицията беше ефективна - защото имаше кютек на килограм, а той е най добрата превантивна мярка! А сегашните полицай пишат като луди " законосъобразно ", но никой не ги ебава, защото ако бият по тъмните кюшета ще е по добре за нормалните граждани, които не са клиентела на полицията. А за съд и прокуратура да не говорим, тия са направо за народен съд, не за уволнение!

    Коментиран от #13

  • 13 Azazel

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "Хихихи":

    Пожелавам ти, щом така мислиш - няколко полицаи да те хванат, да ти ударят един "кютек на килограм" (не е необходимо да си сторил нещо, сам казваш, че това е "най добрата превантивна мярка", та, така - превантивно) в някое "тъмно кюше" и изобщо да не им се налага да "пишат като луди дали е законосъобразно", пък ти, като си събереш зъбите от паважа, се довлачи с единия си останал несчупен крак до най-близката църква и запали, с останалата си несчупена ръка, една свещица за Бай Тошо...

    Коментиран от #14

  • 14 Хихихи

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Azazel":

    Полицията се занимава с ненормалници, не с нормални хора, господин правозащитник! Хихихи

    Коментиран от #16

  • 15 АНОНИМЕН

    6 4 Отговор
    ПОЗНАВАМ ВСЯКА ТВОЯ ДУМА...ХАРАКТЕРА ТИ ЗЪЛ Е ДИВ......И МИСЛЯ ,ЧЕ Е ЦЯЛО ЧУДО...КАК В ТОЗИ БРАК ОСТАНАХ ЖИВ......

    КАКТО ПЕЕШЕ АСЕН ГАРГОВ В ЕДНА МНОГО ИЗВЕСТНА НЕГОВА ПЕСЕН.....

    И АЗ СЪМ ПРОТИВ УБИЙСТВОТО НО.......
    НЯМАТЕ СИ ПРЕДСТАВА КОЛКО ПРОКЛЕТИ ЖЕНИ ИМА И КОГАТО ГИ И ДА ГИ

    ОЧИСТИШ ВСЕ ЩЕ Е КЪСНО......КОЙ ЗНАЕ КАКВИ НОМЕРА МУ Е ВЪРТЯЛА И МУ Е ПАДНАЛО ПЕРДЕТО НА ЧОВЕКА.........
  • 16 Azazel

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хихихи":

    Г-н Хихихи, аз предлагам да не оставяме точно на полицията сама да решава кои са нормални, кои - ненормалници, защото ще напомня как в тези любими ви времена на Бай Тошо, като станеше нещо, милиционерите, вместо да си играят да разследват (може би ги мързеше, може би не им се отдаваше, или пък може би се страхуваха какво ще открият?...), просто хващаха някой удобен (някой неудачник, без връзки с Партията, ДС и т.н.), прибираха го в районното и го спукваха от бой, докато напише "пълни самопризнания"...
  • 17 ДДД

    1 0 Отговор
    тя и полицията като нас
    и ко прайм?
    ами нищо че е по лесно
  • 18 БЪЛГАРИН

    1 2 Отговор
    НЕДЕЙТЕ ДА СЪДИТЕ ЖЕНАТА ИЛИ ПОЛИЦИЯТА! Не сте си имали вземане-даване с луди да видите, че няма спасение. И да викате полиция, самата полиция не е психиатрия, тя не може да задържи някой по предпопложение, че е ненормален. А гледайте да не му направите услуга да го изкарате луд, защото знаете, у нас никой луд не стои в лудницата и може да ви убие безнаказано... Лудият трябва да е извършил нещо, за да бъде прибран, може да бъде само предупреден. Самите полицаи също в повечето случаи влизат в положението на хората и дават съвети, опитват се да помогнат, но нямат правомощия. Отделно в полицията ще ви кажат, да се пусне задължително жалба до прокуратурата, но отсега ви казвам, че дори да са ви посегнали, дори да имате свидетели и медицинско, дори да сте жертва на страшен тормоз като от някой психотрилър, вашият враг може да има много по-добър адвокат или пари и да си плати и вие АБОСЛЮТНО НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕТЕ СРЕЩУ НЕГО. Така работи нашата правна система и този път полицията с нищо не е виновна, колкото и да ни се иска върху нея да хвърлим вината. Виновна е законодателната и съдебната система, всичко от законите до изпълнителите е такова, че да работи в полза на престъпниците, не в защита на обикновените хора. Най-страшно е когато си имате работа с луд роднина, там пък ръцете на полицията са съвсем вързани...
    Полицията преди работеше много по-ефективно, но не защото сегашните полицаи са по-мързеливи или незаинтересовани, а защото системата им връзва ръце