Last news in Fakti

4 Септември, 2017 18:03 2 303 2

Съдът не пусна на свобода бияча на незрящи туристи

  • съд-
  • бургас-
  • бияч-
  • тодор николов-
  • туристи-
  • побой

21-годишният Тодор Николов нападна безпричинно слепи туристи в Несебър на 24 юни

Съдът не пусна на свобода бияча на незрящи туристи - 1
Снимка: Флагман

Окръжният съд в Бургас отказа да промени наложената мярка за неотклонение "домашен арест" на 21-годишния Тодор Николов, нападнал незрящи туристи в Несебър.

Младежът е обвиняем за това, че на 24 юни, при управление на лек автомобил Mercedes в Несебър, е блъснал незряща пешеходка (51-годишна гражданка на Словакия). След това Тодор Николов излязъл от колата и нанесъл удар с лявата си ръка в лицето на друг пешеходец (57-годишна гражданка на Словакия - водачката), като скочил в движение и оставил без непрекъснат контрол при включен двигател автомобила. Побоят е нанесен безпричинно.

В началото на юли Николов беше пуснат от ареста от Районния съд в Несебър, който му наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева. Тогава стана ясно, че младежът страда от тежко ендокринно заболяване, високо кръвно и глаукома. Според експертите състоянието му води до внезапни изблици на гняв и често изпадане в свръхемоционално състояние. Затова и не му бе наложена мярка "задържане под стража".

Окръжните магистрати в Бургас обаче не се съгласиха с мнението на районните съдии и промениха мярката за неотклонение на Тодор в "домашен арест", тъй като като има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода.

Несебърлията и адвокатът му пък обжалваха и поискаха по-лека мярка.
Окръжният съд в Бургас обаче отказа. Според магистратите продължава да съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Съдът не сподели доводите на защитата, че към момента тази опасност е с намаляла степен на интензивност. Изложените в съдебно заседание от защитника здравословни причини от една страна не могат да опровергаят посочената по-горе реална опасност от извършване на друго престъпление и от друга страна очевидно не са въздействали възпиращо на Тодор Н. да извърши разследваното престъпно деяние, заявиха окръжните магистрати.

Решението на съда е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 0 Отговор
    И правилно.
  • 2 Много болно

    14 0 Отговор
    Туй копел* бе,ццццц.По корумпиран от града държава несебър няма.