9 Септември, 2017 09:53 1 943 5

Педофил, разпространявал порно с деца, пак обжалва присъдата си

  • педофил-
  • порнография-
  • присъда-
  • обжалване-
  • дулово

Илиян Василев давал частни уроци по музика в дома си на 11-12-годишни

Възпитател, осъден за блудство и разпространение на порнографски материали в интернет, обжалва за втори път наложената му ефективна присъда пред Варненския апелативен съд. Илиян Василев, признат за виновен за блудство със 6 момичета на възраст 11-12 години, обжалва 6-годишната си присъда.

Василев давал частни уроци по музика в дома си, където е блудствал с момичетата и разпространявал порнографски материали в социалната мрежа Facebook.

До шестгодишната ефективна присъда се стигна, след като в края на март тази година подсъдимият обжалва пред Апелативен съд - Варна наложената му през 2016 година от съда в Силистра присъда от 8 години лишаване от свобода при строг режим.

В началото на април апелативният съд върна делото за ново разглеждане в Силистренския окръжен съд. При повторното разглеждане друг състав наложи наказание от 6 години лишаване от свобода и е определи глоба в размер на 2000 лева.

Василев е потвърдил фактите и обстоятелства, посочени в обвинителния акт. За втори път през месец май тази година съдът в Силистра е признал вината на старши възпитателя в начален в училище "Хр. Ботев" в Дулово.

54-годишният мъж извършил блудствата с децата в периода от ноември 2014 до април 2015 година в дома си в град Дулово.

Някои от тях се опитали да се откажат от частните уроци в дома му заради интимните действия на преподавателя, но Илиян В. убеждавал родителите им, че децата са талантливи и не трябва да спират уроците по пеене.

Действията на преподавателя станали известни на класните ръководители на момичетата, пред които децата споделили какво се случва в дома на Илиян В. по време на уроците. Директорката на училището подала сигнал до отдела за закрила на детето, с което започнало досъдебното производство срещу началния педагог.

Според защитата на Василев, размерът на наказанието е бил несправедливо завишен, без да бъдат отчетени всички смекчаващи вината обстоятелства.

Илиян Василев е с мярка за неотклонение "задържане под стража" от края на юни 2016 г. Той поиска по по-лека присъда. Съдът остави тази молба без уважение, защото не намери нови обстоятелства, които да го мотивират за промяна.

Варненският съд ще се произнесе по делото в 30-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    14 3 Отговор
    Да го пратят в турски затвор и да усети болката отзаде...много мразя такива извратени типове
  • 2 Тъпак

    11 2 Отговор
    ИзРод! В затвора ще придобие съвсем нови сексуални умения, там такива не ги обичат много
  • 3 Майка

    11 2 Отговор
    Не разбрах,кои са смекчаващи вината обстоятелства ?!....
    И дъртия педофил как маневрира ,че му намаляват присъдата.Обжалвал бил..Ама не е виновен той ...Апелативен съд Варна. ....
    Срам и позор !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 иСКАМ СПРАВЕДЛИВОСТ

    8 1 Отговор
    На неговото искане да му бъде намалена присъдата е редно съдът да отговори:
    1) С УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРИСЪДАТА ОТ 6 НА 12 ГОДИНИ.
    2) По 2000 лева ГЛОБА ЗА ВСЯКО МОМИЧЕ.