Last news in Fakti

11 Септември, 2017 12:32 32 505 26

Нов хит в кражбите на коли! Обират луксозни лимузини, докато собственикът е на бар

  • автоджамбази-
  • кражба-
  • дистроник

Автоджамбазите въведоха нов хит в кражбите на коли. Вече не посягат на лимузините, а на частите в тях и то докато сме на бар или ресторант и не предполагаме, че някой ще посегне на автомобила ни, съобщава „Телеграф”.

Най-желани в момента са дистрониците, които дори изместиха фаровете от скъпите джипове, които се връщаха срещу откуп.

До преди година апашите отмъкваха светлините на скъпарските поршета Кайен и Панамера, както и на по-евтините джипове като Фолксваген Туарег.

Сега схемата с дистрониците е същата – намират собственика и искат откуп от него, ако не плати, пласират стоката по сайтовете за продажба на авточасти.

В момента най-сваляната част е дистроникът. Няколко комплекта дистроници се задигат за една нощ само в рамките на час. Най-активни са крадците на тази част в София, Пловдив и Перник, а през лятото вършеят по морските ни курорти, където гъмжи от баровци със скъпи возила.

Най-атакувани са моделите Ауди, тъй като радарите на дистроника се свалят бързо и лесно за секунди.

Схемата на кражбите е много добре организирана. Собственикът на лимузината спира пред някое оборотно заведение. Докато влиза вътре, той е следен от определен човек, който го наблюдава и подава информация към аверите си.

Целта е собственикът да е под контрол, тъй като има вероятност да е забравил нещо и да се върне до колата си. През това време, за по-малко от 60 секунди, апашите вече са свалили двата дистроника и се омитат яко дим.

Тръгвайки си от заведението, собственикът пали колата и разбира, че е олекнал със сериозна сума – цената на комплект дистроници при оторизираните представители на марката е около 7 000-8 000 лева.

Тази елементарна за сваляне част контролира движението на автомобила, регулира както спирането, така и ускорението, за да поддържа постоянно дистанцията спрямо другите автомобили. Без дистроници компютърът се бърка и дава грешки, което прави колата несигурна и трудна за управление.

Тук се появява следващата фигура в схемата. По един или друг начин с баровеца се свързва човек, който му обяснява, че може да му намери дистроници за точно този модел автомобил. Цената на откупа е 1 500-2 000 лева. Собственикът е в безизходица и в голяма част от случаите просто си ги откупва обратно.

Ако пък откаже, крадците бързо им намират пласмент – сайтовете за продажба на авточасти изобилстват от всевъзможни видове дистроници за различни марки и модели автомобили и то на съвсем атрактивни цени.

Заради масовите кражби на дистроници много автосервизи се специализираха в предлагането на планки за предпазване от кражби на тази част. Бандитите обаче не винаги се отказват. Има случаи, когато за да демонтира дистроника, апашът използва ножовка.

Други пострадали от кражбата пък заглушават сензорите и светещите постоянно грешки на таблото, като разбъркват настройките в някой гаражен сервиз. Това обаче не помага особено за правилната работа на автомобила, а само скрива проблема, обясниха автомеханици.

Хората дават до 500 лева за укрепване, но реално това са зле похарчени пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Педерастка работа

    57 30 Отговор
    Искам да се свърже с мен и да дойде за откупа
    Ще му го завра в г.за а зъбите толкова наавътре ще му ги вкарам че ще си ги мие преди лягане през задника
    Ще му осигуря лечение за 10 - 15 хиляди и ще му отида на свиждане с електрошокова парка

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гошо

    41 13 Отговор

    До коментар #1 от "Педерастка работа":

    Доколкото чета в интернет, при срещата нападателите са въоръжени. Освен ако не си Рамбо, не виждам как може да им причиниш телесна вреда.

    Коментиран от #5

  • 3 КОМПОТА

    55 6 Отговор

    До коментар #1 от "Педерастка работа":

    БАТКА ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМА РАБОТА ИСКАМ САМО С ТЕБ ДА ИЗЛИЗАМ
  • 4 фък

    51 3 Отговор
    Ще помоля някой ако краде нещо от колата ми, да счупи стъкло, или нещо друго, било то и на излизане, че да ми го признае каското.
    Че въри обяснявай че не си го демонтирал да ги еВа в крадците...

    Коментиран от #11

  • 5 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    23 20 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Само нападателите ли може да са въоражени?и хитлер беше въоражен нападетел и се самоуби
  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    67 4 Отговор
    Като милицията хване няколко жамбази и ги обеси публично вече няма да има кражби ноооо мвр пази престъпниците че да има смут в населението и да плаща за всичко и то е излишно
  • 7 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    45 4 Отговор
    Нищо не се е променило в бг преди ссе крадяха чистачки акомубатори гуми сега фарове компове огледала...
  • 8 Златно правило

    20 7 Отговор
    Разбереш ли че е булгар.......БЯГАЙ!
  • 9 Буко Баламата

    19 15 Отговор
    Да си купят Голф 3 и нищо няма да им свалят.

    Коментиран от #13

  • 10 АЗЛК

    46 8 Отговор
    Аз пък съм си айляк и не ми пука, карам си Москала - "АЗЛК - Автомобильный завод имени Ленинского комсомола" и ми е през шнура.
    Няма никакви електроники и никой не го пипа, а не го и заключвам даже и ключовете често ги оставям на контакта, със свалени прозорци...
    Дори и да го вземат, за 500 лева ще си купя друг...
    Защо са ми главоболия да купувам нови коли...

    Коментиран от #14

  • 11 Bellerephon

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "фък":

    До фък: И да ти счупят стъклото пак няма да ти признаят липса на някоя сваляема част. Пример: счупиха ми стъклото и ми гепиха еърбега на волана (BMW). Стъклото го платиха (150 лв) но не и еърбега (2000 лв нов, 600 втора ръка). Викнах ченгета, написаха ми протокол за кражба, взимаха отпечатъци и подобни тъпотии и всичко за да отида при застрахователите и да ми кажат - ти може сам да си си го свалил. За тва - 2,3,5000 лв, обикновено пиеш една студена вода и продължаваш напред.

    Коментиран от #15

  • 12 До Буко

    23 2 Отговор
    Буко, на голф 3 навремето им пръснаха от сваляне халогенчетата до мигача, ако имаха такива. Тъй че всяко нещо с времето си.
  • 13 жигитайците

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Буко Баламата":

    и от тях крадат...
  • 14 жигитайците

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "АЗЛК":

    прав си, стига да върви изобщо...

    Коментиран от #18

  • 15 вещо лице застраховател

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Bellerephon":

    Трябваше да намериш един гръмнал ербег от някой сервиз изхвърлен, после го залепяш майсторски и накрая го пробождаш с нож и го разкъсваш. Така симулираш, че зложелателя го е повредил и ще ти го платят. Няма начин да ти откажат. Така се прави и с огледала, фарове, и др. липси....

    Коментиран от #19

  • 16 професионалист по автоелектроника

    31 2 Отговор
    Най-сигурно се защитават дистрониците на ауди чрез облепянето им с полиуретан. За целта се прави кутия, която ги обикаля от пластмаса, и се залепят плътрно за нея,както и за гнездото в бронята. Хубаво е да се сложи и аларма с датчик за движение около автомобила, която да предава сигнал до собственика при алармено събитие. Има много добра такава- STELL MATE, със зареждаеми дистанционни и на много ниска честота, което я пряви незаглушима с у-вата, с които заглушават телефони и GPS у-ва. Паралелно с това се прави и премахване на буксата за тестване на автомобила и се слага прекъсване на стартера с механичен прекъсвач, който се слага на тайно място и кабелите се скриват много добре. Гарантирам ви, че направен по този начин, автомобила е съвършено защитен от всякаква кражба- на дистроници, огледала, фарове и катализатор, както и на самия него. Може да се открадне за много време, което никой крадец няма. Единствено може да го вдигнат с паяк или да го прибутат в товарен фургон, но това в БГ не се практикува. Направете колата си по този начин и няма да имате проблем. Не се доверявайте на стандартни защити, формални GPS у-ва, монтирани от застрахователи и всякакви други прехвалени ....

    Коментиран от #17

  • 17 Искам аларма

    8 4 Отговор

    До коментар #16 от "професионалист по автоелектроника":

    Дай координати! :-)
  • 18 АЗЛК

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "жигитайците":

    Върви, върви, бомба е...
    Моят е 12-так, дефорсиран... Сложил съм му и турбо и е направо самолет...няма майтап
    Други подобрения не му правя, защото м.нгалите ще го гепат, иначе виж ако се барне какъв може да стане:
    https://www.youtube.com/watch?v=miMt8eVY-UM
  • 19 Bellerephon

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "вещо лице застраховател":

    Не вярвам да успея да го залепя толкова "майсторски" за да не заподозрят застрахователите нещо. Точно поради подобни схеми и спряха да изплащат обезщетения на подобни клети хорицата като мен :D
  • 20 Bossman

    8 2 Отговор
    Щом видиш крадец който ти пипа колата пусни му куршум в главата.Това и изхода
  • 21 ТАВАРИШ ПЕРУКАН

    5 5 Отговор
    НАЙ МНОГО ДА ТИ НАВРАТ ПАЛКАТА В ДУП@Р@Т@.И ТИ СИ ОТ КЛАВИАТУРНИТЕ БОКСЬОРИ КАТО ГЛЕДАМ
  • 22 Грую

    4 2 Отговор
    Вярно, вчера като се прибирах видях един джип. Не помня марката. беше много лъскав и без двата предни фара. Да дойдат на москвича да се опитат да смъкнат фаровете. Като съм ги вадил съм си изпочупвал пръстите. Много гадно са захванати и нищо се не вижда.

    Коментиран от #23

  • 23 ААА

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Грую":

    И болтовете ръждясали, мани мани.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.