11 Септември, 2017 13:01 1 050 0

Шефът на екозавода в Шишманци: Пожарът е умишлен

  • шеф-
  • шишманци-
  • пожар-
  • умисъл-
  • екозавод

„Ще изчакаме изводите на разследващите, но според нас става дума за умишлен пожар. Няма как място, на което са излети хиляди тонове вода в последните месеци, да се самозапали. Освен това температурата на въздуха тази нощ е била 14-15 градуса, което не предполага инцидент“

Прокуратурата започва разследване за причините, довели до поредния пожар в един от цеховете на завода за преработка на отпадъци в Шишманци, предава "Марица".

От 2 часа тази нощ гори същото съоръжение, в което пламъците бушували и в края на юни.

В района на инцидента са екипи на пожарната, специалисти от РИОСВ, полицаи и прокурор.

„Ще изчакаме изводите на разследващите, но според нас става дума за умишлен пожар. Няма как място, на което са излети хиляди тонове вода в последните месеци, да се самозапали. Освен това температурата на въздуха тази нощ е била 14-15 градуса, което не предполага инцидент“, заяви Стоян Гидиков, представител на фирмата оператор на екозавода.

Според него 99% става дума за палеж, защото огънят е тръгнал едновременно от 3 равно отдалечени едно от друго места.

„Странно е, че отново имаме пожар броени дни след като се справихме с щетите от предишния. Хората в района тъкмо се успокоиха и сега някой отново ни сочи с пръст като виновници. За пореден път срещу нашите фирми се правят целенасочени внушения“, коментира Гидиков.

Според него не е трудно разследващите да се досетят кой има интерес да пали отпадъците на територията на завода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА