Факти.БГ

Трима нападнаха семейство с електрошокова палка

Мартин Христов

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняеми Николай Б. /29 г./, Христо Х. /28 г./ и Митко М. /20 г./ за грабеж, съобщават от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

Тримата са действали в предварителен сговор за извършване на престъплението. До момента е установено, че в Свиленград, на 20 май т.г., през нощта, прибиращи се в дома си мъж и жена били нападнати от непознати.

Нападателите използвали електрошокова палка, за да ги приведат в безпомощно състояние, след което им отнели голяма сума и избягали.

Полицията започва следствени и оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите под ръководството на Окръжната прокуратура - Хасково.

Направени са огледи, разпитани са десетки свидетели, проверени са записи от охранителни камери.

В началото на месеца авторите на тежкото криминално престъпление са разкрити от екип криминалисти при ОД на МВР - Хасково. По искане на Окръжната прокуратура съдът е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Николай Б., а другите двама обвиняеми са с мярка "домашен арест" по друго дело. Разследването продължава.

Хасково / България