19 Септември, 2017 18:06, обновена 19 Септември, 2017 18:10 4 782 0

Застреляли таксиметровия шофьор, защото щял да "пропее"

  • таксиметров шофьор-
  • престъпна група

Разкрито е убийството на таксиметровия шофьор Борислав Петров, който на 11 февруари бе прострелян в София, а почина от раните си в ИСУЛ седмица по-късно. Това обявиха на брифинг в Съдебната палата представители на прокуратурата и МВР.

Мъжът е разстрелян от бандата, която бе разбита при спецакция на ГДБОП, „Национална полиция“ и Столична дирекция на вътрешните работи през уикенда в София. При специализираната операция са задържани петима мъже, извършени са претърсвания на ползвани от тях адреси и автомобили.

Главният секретар на МВР Младен Маринов и ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев съобщиха, че двама от арестуваните са извършителят и подбудителят на убийството на Борислав Петров. Подбудителят пък се оказал и ръководителят на организираната престъпна група, внесла над 14,5 тона хашиш. Той обаче няма обвинение по това дело.

39-годишният Борислав Петров-Бобъра бе прострелян със 7 куршума в таксиметровия си автомобил в столичния квартал "Надежда 4". Той бе откаран в критично състояние в ИСУЛ, където въпреки усилията на лекарите почина на 18 февруари. След стрелбата шефът на столичната полиция старши комисар Младен Маринов съобщи, че Борислав Петров е криминално проявен и че най-вероятно покушението не е свързано с работата му като таксиметров шофьор. По него било стреляно с пистолет със заглушител.

Всъщност 39-годишният мъж бе един от подсъдимите по делото за трафик на над 14,5 тона хашиш на стойност 72,9 милиона лева. Наркотикът бе заловен в склад в софийското село Мировяне в началото на юли 2012 г., а три години по-късно Специализираната прокуратура внесе в Наказателния съд обвинителен акт срещу Бобъра и още 9 души, които са пренасяли наркотика от Мароко през България към Белгия и Холандия.

Разследващите имат данни, че ръководителят на престъпната група е имал информация за това, че Борислав Петров ще го издаде пред съда по делото със задържания хашиш. Затова се е стигнало до физическото му отстраняване, обясниха Маринов и Гешев.

"Работата беше изключително трудна, защото организаторите на групата бяха много предпазливи и спазваха всички принципи на конспиративност. Убийството на таксиметровия шофьор показва, че те нямат спирка, когато има заплаха от изтичане на информацияза дейността им", допълни главен комисар Младен Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА