Last news in Fakti

2 Октомври, 2017 17:02 2 095 4

Майката на запаления Иван отказва да топи мъжа си

  • майка-
  • запален-
  • мъж-
  • баща-
  • бензин-
  • показания-
  • отказ

Според Окръжна прокуратура – Пловдив, семейният скандал в село Отец Кирилово възникнал заради заем от 10 лева

Майката на Иван Добревски, когото баща му Никола заля с бензин и го запалил, след два месеца мъки момчето умира, а майката отказва да дава показания в съда срещу мъжа си.

Вечерта на фаталния 27 декември 2016-а Величка Добревска разказала пред фелдшерката от Бърза помощ, че мъжът й е подпалил Иван, след като двамата се скарали.

На старта на делото днес обаче тя отказала да бъде разпитвана, няма да внася и граждански иск за обезщетение за смъртта на сина си, предава "Марица".

Според Окръжна прокуратура – Пловдив, семейният скандал в село Отец Кирилово възникнал заради заем от 10 лева, които Иван взел от свой съселянин.

Баща му Никола се ядосал, пил около половин литър ракия и когато Иван се появил, започнал скандал.

След това Никола взел бутилка бензин, полял сина си и драснал клечката.

Майката се втурнала да го спасява, съседи се обадили на телефон 112 и младежът бил откаран в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Св. Георги”.

Бил обаче с 30% изгаряния, дробовете му били с тежки увреждания от вдишаните пламъци и на 26 февруари тази година починал.

„Когато отидохме на адреса, бащата седеше в двора само повтаряше: „Нищо не съм направил!” Майката ни заведе при обгорения младеж. Беше с рани от огъня по главата, ръцете и тялото до кръста. Беше обаче в съзнание и контактен. Двамата с майка му разказаха, че бащата го полял с бензин, предназначен за някаква резачка, и го запалил”, заяви пред съда фелдшерката Катя Кърчева.

Никола Добревски не се признава за виновен и обяви, че ще даде обяснения на по-късен етап от процеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    12 1 Отговор
    Ня кол да го набучат тоя б...к

    Коментиран от #2

  • 2 БоянМагесник

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Много грешиш, баща е, дал му е живот-ще му го и вземе. Да не си длъжник не трябва да вземаш от никого или поне от някои псевдо-помощници-реално окупатори, манипулатори и бъдещи суверени на всичко твое.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Идеа Лист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "БоянМагесник":

    БРАВО! Който е дал живот има парво да го взима с амнистия - беги в ДПС да си предложиш идеята и раздай ножове в Максуда, Столипиново и Орландовци...