3 Октомври, 2017 15:48 1 241 1

Боршош с още две обвинения

  • мирослав боршош-
  • обвинения-
  • безстопанственост

Прокуратурата повдигна още две обвинения на бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош. Едното е за умишлена безстопанственост, а другото за сключване на неизгодни сделки. Това съобщиха от прокуратурата.

Прецизирано е и вече повдигнатото му обвинение за нецелево разходване на средства от дадените 17 милиона за ремонта на НДК.

Според обвинението за умишлена безстопанственост от нея са последвали щети за НДК в общ размер на малко над 389 000 лв.

В периода 16.01.2015 г. - 24.01.2017 г. Боршош е сключил договори с адвокатски дружества при наличие на назначени двама юрисконсулти, за изработване на уеб сайт и изготвяне на технически паспорти при съществуващ интернет сайт на НДК и изработени два технически паспорта на сградата, посочват още прокуратурата.

От събраните и анализирани до момента доказателства е установено още, че в периода 24.11.2014 г. – 23.12.2015 г. Мирослав Боршош съзнателно е сключил 15 неизгодни сделки, от които за НДК са настъпили значителни вреди в размер на 94 740 лв.

Договорите са 6 за пиар обслужване при назначени в НДК четирима служители за тази дейност, и 9 за процесуално представителство пред съдебни органи при назначени двама юрисконсулти.

Без промяна остава обвинението в безстопанственост, свързано със сключения договор за оперативен лизинг за отдаване под наем на лек автомобил „Лексус”, от което за НДК са настъпили щети в размер на малко над 28 000 лв.

По повдигнатото му обвинение за нецелево разходване на средства първоначално сумата беше около 1,7 млн. лева. След изготвяне на назначената допълнителна съдебно-икономическа експертиза обаче е установено, че малко над 3,4 млн. лева са използвани за заплащане на разходи, които не са свързани с дейностите, за които са били отпуснати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 супа борш

    0 0 Отговор
    То само това да е на келеменцето паметник да му вдигнеш, амааааа ...