Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 16:51 1 223 0

Пробация за мъж, ползвал чужда лична карта

  • пробация-
  • лична карта-
  • илиян б.-
  • sim карта
Пробация за мъж, ползвал чужда лична карта - 1

В задочно производство, на 20-годишния Илиян Б. бе наложено наказание „пробация“ за срок от 6 месеца при двете задължителни мерки. Подсъдимият беше признат за виновен, че на 28 юли миналата година противозаконно си послужил с официален документ – лична карта, издадена на името на друг младеж, с цел да заблуди длъжностно лице – представител на мобилен оператор.

Младежът намерил на улицата портфейл без пари в него, но с чужд документ за самоличност, заедно със студентска книжка и други дебитни и клубни карти. Вместо да ги предаде в полицията, подсъдимият решил да си послужи с чуждата лична карта (междувременно обявена за невалидна), като се представи за същото лице и да сключи от негово име договор за мобилни услуги.

Така той започнал да ползва услугите на оператора без да плаща съответните задължения. Два месеца по-късно потърпевшият студент разбрал за извършената злоупотреба с личните му документи, след като се оказал със спрян телефон и натрупани задължения по втора, незаявена от него SIM карта. По подаден сигнал в полицията и жалба до мобилния оператор се стигнало до установяване на извършителя на документното престъпление.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА