17 Октомври, 2017 09:18 1 731 7

Питбулът, нахапал 18-месечно дете, е бил краден

  • питбул-
  • дете-
  • кърджали

Кучето е настанено в общински приют

Питбулът, който нападна и нахапа 18-месечно момиченце в Кърджали, е бил краден. Бащата на детето се е борил с кучето с голи ръце, за да спаси дъщеря си.

Инцидентът стана в петък около 19 часа на пазара в областния град. 18-месечната Дамла играела пред магазина на баща си, наблюдавана от баба си, когато питбулът се нахвърлил върху нея.

„Чух виковете на дъщеря си и тръгнах да я спасявам. Видях, че е нахапана по дупето. Борих се дълго с кучето, което е на 2-3 години, голямо и силно. Искаше и мен да хапе. Хванах питбула за слабините и врата, но в един момент се измъкна. Успяхме с помощта на колегите да го вържем за стълб. Беше страшно, тази порода кучета са убийци. Добре, че дъщеря ми беше с памперс. Раните са дълбоки“, разказва пред „24Родопи“ Сунай Исмаил.

Момиченцето първоначално е откарано в кърджалийската хирургия, а по-късно транспортирано в детската хирургия на университетската болница в Пловдив. Минути след инцидента кучето е заловено и откарано в общинския приют в Кърджали, където ще остане 14 дни.

От полицията съобщиха, че собственикът на питбула е избягал, но е задържан около час след нападението. Мъжът е познат в квартал „Боровец“ като Джупа. По-късно обаче се оказало, че кучето е било откраднато, а истинският стопанин е подал сигнал за кражбата му в четвъртък.

Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето това е

    26 3 Отговор
    Е как пък сега ще излезне , че някакъв си „собственик”, не е собственик , а жертва ...
    Сюжети ,филми ....и ей така безнаказано,без отговорности се потулват проблемите ...
    И всеки се моли да не му идва на главата !
  • 2 Гогата

    11 5 Отговор
    Браво на бащата.
    Ама е трябвало да обеси на място питбула.
    Така най-добре ще се научи да не хапе повече!
  • 3 Xaxa

    5 6 Отговор
    Който не е имал пит бул(собствен хаха) няма как да знае,че са много мили с децата!!!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Xaxa":

    А това 18 месечно дете (бебе) какво е според теб? Няма значение от какъв му е произхода, бебе е, наскоро е проходило.
    Питбулите като са мили защо не е отишъл да му се радва и да подскача около него, а го е нахапал до кръв и то добре, че е имало намеса, защото бабата е можело да не стори нищо и тогава какво е щяло да стане с бебето? Трябва да си пълен идиот, за да смяташ, че бойно куче, забранено в повечето страни и със стриктни изисквания за отглеждане и развъждане, е мило като лабрадор, шнауцер или др.
  • 5 Крум Страшни

    4 2 Отговор
    И собственика и крадеца и кучето на бесилото!
  • 6 Кака Гинка

    2 1 Отговор
    За отглеждането на такива кучета трябва да има специално разрешение - само за хора,които се занимават с дресура на кучета,иначе се превръщат в потенциална заплаха.В цивилизованите страни е така,но тук едва ли ще стане - Ганьо може всичко и разбира от всичко,пък и не му пука за никого,освен за самия него.Добре,че по нашите географски ширини не живеят тигри и лъвове...
  • 7 кики

    0 1 Отговор
    За да го откраднат, значи не е възпитаван като куче за бой - иначе нямаше да се даде някой да го хване. Виновен е крадецът за случилото се, защото дори не е водил кучето с каишка и намордник, както си е редно. Кучето е било под стрес и може би заради това се е случило всичко.Жалко за детенцето и близките му, че са изживели този ужас. Трябва крадецът да отговаря за кражбата, за безотговорното си отношение с краденото куче, да си влезе в затвора и да плати обезщетение на детето!