17 Октомври, 2017 12:36 3 727 7

Полицаят, пазил дилъри, бил ММА боец, колегата му футболист

  • спецоперация-
  • полицаи-
  • арест-
  • наркотици-
  • студентски град

Ченге, изявяващо се като ММА боец, и колегата му, участващ в аматьорска лига по футбол, са правели чадър на столични дилъри срещу такса спокойствие от 2000 лв. месечно. Освен това оперативните работници от 7-мо РПУ в София, които били разузнавачи именно по линия на наркотиците, снабдявали с дрога дилъри, съобщиха вчера от спецпрокуратурата, пише "Телеграф".

Александър Цонев и Еджевит Осман са зареждали с амфетамин и марихуана и други стимуланти бандити, които ги продавали на територията на тяхното районно. Всеки месец пласьорите трябвало да се отчитат с по 2 бона, за да работят необезпокоявано. Който се дърпал и не искал да си плаща, бил заплашван, че срещу него ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства и ще бъдат задържани.

Според хора от системата на МВР Цонев е завършил полицейската академия преди около 3 години. Участвал в ММА битки, като имал зад гърба си около 60 мача.

По нищо не личало, че Александър е полицай. Бил в татуировки, напомпан здравеняк, забелязвали го зад волана на "Мерцедес МЛ". Твърди се, че плащал 1000 лв. наем за квартира на втория етаж на кооперация в столичния квартал "Витоша". Подобен стандарт със заплатата на ченге нямало как да поддържа, ако не взимал пари, категорични са колегите му.

Припомняме, че в неделя привечер Александър е бил проснат на тротоара на ул. "Жулио Кюри" в София, в близост до станцията на метрото. Агентите от "Вътрешна сигурност" следили него и колегата му Осмин от юли. В неделя заподозрените отново били следени и след като прибрали 2000 лв., последвал арестът. Парите били предварително белязани.

При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от служителите са намерени разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест става дума за амфетамини.

Еджевит Осман е по-дълго в системата на МВР. Той играе аматьорска лига за мини футбол. Името на отбора му е Ченгетата.

Двамата колеги разговаряли с дилърите само чрез интернет приложение, което по-трудно може да се проследи, и с криптирани прави телефони, чиято комуникация помежду им също не може да бъде прослушана.

Александър и Еджевит са арестувани за 72 часа, а днес от спецпрокуратурата ще поискат съдът да им наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извън закона

    31 1 Отговор
    Такива ги има във всяко РПУ ))
  • 2 бббббб

    7 8 Отговор
    Така ,както е написано някак си не се връзва.Хем взимали по-2000лв.за спокойствие ,хем пласирали дрога чрез диларите?!?!Ако,някой пласира дрога за мен ,защо да ми плаща такса спокойствие,като сумата, която ще изкарвам месечно от дрогата ще е 10/15 пъти по-голяма. А,така излиза,че дрогата е подарък ?!?!

    Коментиран от #5

  • 3 112

    5 5 Отговор
    Какви са тези прави телефони? Моя май е от легналите.
  • 4 Оперативен

    5 3 Отговор
    Мамини сладури те.Висок стандарт им се приискало мммм...Ей сега го намериха тарикатчета пък и новобранец имало ммм...
  • 5 Патриот

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Иди разбери журналистическите драсканици.
    Просто в момента се срива имиджа на полицая, защото иска повишение на заплатите. Поредните платени статии.
    Всеки ден има такава. Колко вярно и колко не. Хубаво е, човека да се замисля над съдържанието им като теб, а не да приема всичко "чиста монета".
  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 2 Отговор
    Цялото мвр и кат са най голямата организирана престъпна група сами виждате от години какво правят там
  • 7 Боляр

    1 3 Отговор
    Как точно преценихте, че е ММА боец? Колко срещи по ММА има в кариерата си? Регистрация като състезател към кой клуб има? Автора понеже вероятно не е спортувал през живота си