Last news in Fakti

17 Октомври, 2017 23:00 1 387 4

Деца взимали наркотици още от шести клас

  • наркотици-
  • марихуана-
  • деца-
  • ученици

Ученици са засичани да употребяват наркотици още в шести клас. Това обяви Стефан Бакалов от Отдела за борба с наркотрафика в Агенция "Митници".

Най-често използваната дрога сред българските деца е марихуаната. В момента на пазара на наркотици навлиза нов вид дрога - фентанил. Това е вид заместител на хероина, който е изключително опасен, обяснява Стефан Бакалов:

Фентанилът е вид синтетичен опиоид, който в последните две-три години в Щатите специално е взел няколко хиляди жертви. В момента в Европа е доста масов и за съжаление вече има и няколко случаи на засечена употреба и в България, обясняват от Агенция "Митници".

"Марихуаната е най-често използваната дрога, но зависи от училищата. Има училища, в които се наблюдава употреба и на хероин. Има и училища, в които предимно се употребяват амфетамини. Вече за марихуаната, за съжаление, това явление е толкова масово, че аз лично не мога да се наема да го опиша", съобщават още от там.

В последните месеци на летище София има няколко засечени опита за пренос на кокаин, обяснява още Стефан Бакалов. В повечето случаи наркотикът се пренася транзитно, тъй като у нас пазарът му е малък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    0 1 Отговор
    Каква сензация само!

    https://m.fakti.bg/krimi/265631-nov-vid-droga-ubiva-samo-s-edno-vdishvane
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 2 Отговор
    Няма чавдарчета и пионери има деца наркомани и побойници ама нали комунизма бил лошо нещо та сега е по хубаво при демокрацията при англосаксонските ни приятели пфу пфу
  • 3 ВЪЗМУТЕН

    4 0 Отговор
    Г-н Христо как може да си пожелавате деца да посягат към наркотици и да се "разреждат" сами.Вие несте ли родител??Превенцията е нещо много важно. Децата са нашето богатство и трябва да бъдат възпитавани а не "разреждани".Моля помислете преди да се излагате с такива словоизлияния.
  • 4 qqqqq

    0 0 Отговор
    До като, наркотиците са държавен бизнес, няма да изчезнат. Много лесно могат да хванат всички. Хващат един наркоман, хвърлят му един бой докато каже от къде е купил, и така следващия и следващия и най вероятно ще се стигне до хора от правителството.