27 Октомври, 2017 16:17 2 090 4

Делото за показния разстрел на Елена влиза в съда

  • венцислав василев-
  • убийство-
  • елена-
  • разстрел

Мъжът уби 42-годишната Елена на 18 август посред бял ден пред очите на приятелката й Таня

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу 64-годишния Венцислав Василев, който разстреля съпругата си в кафене в София.

Мъжът уби 42-годишната Елена на 18 август посред бял ден пред очите на приятелката й Таня и много други свидетели. Той изстреля пет куршума от упор в съпругата си. "Ще я убия, но развод няма да й дам", казал 64-годишният Венцислав Василев пред приятелката й.

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на телефон 112 и ограничителна заповед не успяват да спасят Елена от съпруга й, с когото се разделя преди време, но така и не се развеждат, съобщи dir.bg.

64-годишният Венцислав Василев бе задържан и обвинен за убийството на съпругата му по начин и със средство, опасно за мнозина. Материалите по делото влизат в съда само два месеца след извършване на престъплението, съобщиха от прокуратурата.

Съпрузите се намирали в трайно влошени взаимоотношения и живеели разделено. Елена се грижела за двете им малолетни деца. Тъй като при срещите им Венцислав бил агресивен и отправял заплахи към нея, на Елена била издадена заповед за защита по реда на Закона за защита от домашно насилие.

На 18 август 2017 г. 42-годишната жена подала жалба в Районната прокуратура в София, че съпругът й я притеснява и не спазва издадената от Софийски районния съд заповед. Тъй като притежавал огнестрелно оръжие, Елена обяснила, че се притеснява за живота си.

В ранния следобед на същия ден Елена се намирала със своя приятелка в заведение в кв. "Лагера", когато към тях се приближил Венцислав Василев. След поредно пререкание със съпругата си, той извадил пистолет и възпроизвел 5 изстрела.

Куршумите попаднали в гръдната и коремна област на Елена, която починала на място. Възпроизвеждането на изстрели в заведението застрашило живота и здравето на останалите клиенти в него, намиращи се в близост до масата на убитата, допълват от държавното обвинение.

Венцислав Василев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и ако бъде признат за виновен в извършеното убийство би могъл да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Повдигнато му е и обвинение и за незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Очаква се Софийският градски съд да насрочи дата за началото на процеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майна

    3 0 Отговор
    диви балкански страсти
  • 2 Мими2

    3 0 Отговор
    Като гледа само парите така е.
  • 3 jambazina

    3 0 Отговор
    А като е подала жалбите някой направил ли е нещо? Или пък ако закона е такъв, че нищо не може да се направи, ония 240-те тупана да вземат да го преработят, вместо да режат пици.
  • 4 Милен Веселинов

    0 0 Отговор
    Не че има особено значение,но приятелката е Милена,само за сведение.Останалото почти отговаря на истината.