27 Октомври, 2017 18:30 1 896 1

Кметът на Белово с две обвинения

  • белово-
  • костадин варев-
  • анета кечева

Окръжна прокуратура-Пазарджик е внесла в съда обвинителен акт срещу кмета на Община Белово, обл. Пазарджик, Костадин Варев. Също с обвинителен акт се е сдобила и Анета Кечева, началник Общинска служба "Земеделие" - Септември, съобщават от прокуратурата.

Срещу Костадин Варев обвинението е по три пункта - два за престъпление по служба и за умишлена безстопанственост. Анета Кечева е предадена на съд за престъпление по служба.

Едно от престъпленията е извършено в съучастие между Варев и Кечева, която е нарушила служебните си задължения при сформиране на състава на комисия по чл.78а ал. 2 от Правилник за прилагане на Закона за собствеността и ползване на земеделските земи. Кечева е издала три броя заповеди за извършване проверка на място за установяване на начин на трайно ползване на имоти в землището на гр.Белово, с.Мененкьово, с.Габровица, с.Сестримо и с. Момина Клисура в Община Белово.

Впоследствие двамата обвиняеми са съставили пет броя констативни протоколи, в които са отразили неверни начини на трайно ползване на земи - вместо пасища и мери са ги вписали като изоставени или затревени ниви. Последвала е продажба на земи в огромни размери.

Общинските земи са продадени на две фирми "Българско земеделско производство" ООД - София и на "Навигатор-5" ЕООД -гр.Вълчи дол. Сумите от продажби на земите в размер на 2 291 929 лева са изразходвани за ремонт на 64 броя обекти в общината, като за 151 000 лева не може да се установи къде са вложени.
В тази връзка е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост на Костадин Варев.

Другото обвинение срещу Костадин Варев е за безстопанственост по повод изваждане на тръби от напорен водопровод, положени преди 30 години в землището на Белово.

По делото е установено, че тръбите са били извадени и продадени за отпадъчно желязо на стойност 75 000 лева, но 50 000 лева от тях не били внесени в касата на общината. Изваждането на тръбите е станало в периода от януари 2013 г до август 2014 г. по договор с фирма, избрана от кмета Варев, без търг. Вредата на общината е в размер на 50 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беловеца

    2 0 Отговор
    Поне един измамник да го вкарат в затвора като тоя ще добре