31 Октомври, 2017 15:16 2 604 5

Разбиха група, изготвяла фалшиви документи (СНИМКИ)

  • фалшиви документи-
  • престъпна група-
  • гдбоп

Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура

Разбиха група, изготвяла фалшиви документи (СНИМКИ) - 1
Снимки: МВР

Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Пловдивска област, Стара Загора, Русе и Ямбол. Действията на служителите от ГДБОП са била насочена към неутрализиране на организирана престъпна група, ангажирана с извършването на престъпления с изготвяне и разпространение на неистински документи за самоличност.

В рамките на операцията са задържани 10 участници в престъпната схема, 8 от които криминално проявени. Разкрити са общо две работилници за изработка на неистински официални български, френски, украински, немски, австрийски, италиански, испански и други документи.

От тях са иззети голямо количество както готови, така и недовършени неистински документи, компютри, принтери, ламинатори, лазерен принтер за гравиране, печатни плаки, мастила и множество материали за изработката на фалшификатите.

Шест от лицата са задържани на територията на Пловдив, където полицаите са извършили претърсванията на шест адреса и шест моторни превозни средства. В рамките на процесуално-следствените действия са разкрити двете работилници за изработка на неистински официални български и чужди документи.

Една от тях се намирала в апартамент в жилищна сграда, откъдето са иззети множество готови и недовършени чужди документи, компютри, принтери, ламинатори, печатни плаки, машина за топъл печат, мастила и множество материали, съотносими към престъпната дейност. Другата работилница била обособена в офис на фирма, където са намерени лазерен принтер за гравиране, компютърна конфигурация, флаш памет с предпечат на български и чужди документи и изображение на 50 евро.

В два от автомобилите полицаите намерили неистински български паспорти, лични карти и свидетелство за управление на МПС. На един от адресите в Пловдив е открито и голямо количество наркотично вещество, което при направения полеви тест е реагирало на канабис. Друг съучастник в групата е задържан на територията на Стамболийски. При процесуално-следствени действия на адрес в града са открити и иззети неистински документи.

Фалшиви документи, снимки паспортен формат с данни на лица и компютърна конфигурация, открили служителите на ГДБОП и при претърсване на апартамент в Русе Там също е задържан член на престъпната група. Негов „колега“ е установен и задържан и на територията на Стара Загора, където полицаите са претърсили адрес и лек автомобил. От дома те иззели неистински документи, снимки паспортен формат с данни на лица. Техен съучастник е арестуван в Ямбол, след извършени процесуално-следствени действия.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализирана прокуратура. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и са им наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганстера

    8 2 Отговор
    България е на 1- място в света ,, по корупция, кражби ,измами ,убийства и прочеи,,, Рибата мерише от главата ,,,,

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ганстера":

    Пише се Гангстера ☺

    Коментиран от #5

  • 3 Пазарен Либерализатор

    13 0 Отговор
    Ако някой се захване със задържането на групи, занимаващи се с изготвяне и разпространение на неистински храни и напитки ще бъде чудесно.
  • 4 СвръхАз

    3 0 Отговор
    Не бе, пише се ханстера
  • 5 Бенц

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    И без /Г/ разбрахме че е " гангстер"...😂😂😂