1 Ноември, 2017 18:56 19 756 12

Мутри притискат журналисти

  • мвр-
  • недосегаемите

Хора, свързани с групата на Светослав Стамов – Гембъла, са се опитали да притиснат и сплашат журналисти заради публикации.

Публикациите са били изготвени по сигнал, изпратен до няколко медии. Това съобщиха самите журналисти, след като подадоха сигнал в отдел "Терор" на ГДБОП, съобщи "NBOX.BG".

Темата на публикациите касае разследващи материали публикувани и в NBOX.BG със заглавие „Групата на Светльо Гембъла от Люлин замесена в схема за неплатен акциз на горива“.

Кой е Светослав Стамов - Гембъла?

Гембъла е известен ъндърграунд герой. Неговото име нашумя около акция на Спецпрокуратурата и ДАНС, насочена срещу данъчните измами. Тогава бяха разбити три престъпни групи, печелили милиони от далавери със захар, сухо мляко и петролни продукти. В ареста попаднаха познати лица от няколко подобни последователни акции срещу ощетяването на държавния бюджет. Групите макар и да са действали отделно, са свързани помежду си чрез третата банда, която ги е снабдявала с фалшиви фактури. Схемата е по-позната като "липсващ търговец" - фирмата, която дава началото на стокооборота, която създава приходността на извършената сделка, която не е реална и после на по-горни нива се дават фактурите", обясни тогава зам.-апелативният спецпрокурор Николай Найденов.

Важни национални медии, като BNT.BG, TRUD.BG, MONITOR.BG, NOVINI.BG, WEBNOVINAR.COM, EPICENTER.BG, bTV.BG, FAKTI.BG, 24chasa.bg, BNEWS.BG. POLITIKATA.NET, LIFESTYLE.BG, NEWS.BG, NBOX.BG, BANKER.BG, BIG5.BG, DAYLIPRESS.BG, INEWS.BG, BGJOURNAL.BG, INTRIGI.BG, SILISTRA.INFO, NEWS.DATA.BG, WEBCAFE.BG, CRIMES.BG, DARIKNEWS.BG. LIFEBG.NET, RAZKRITIA.BG, FROGNEWS.BG, PIK.BG, BLITZ.BG, VELIKABULGARIA.EU, BULNEWS.BG, SOFIA-NEWS.BG, KAMINATA.NET, BULTIMES.BG, PLOVDIV-ONLINE.COM, KLASSA.BG, ONOVINITE.COM, NEWS.DATA.BG многократно са писали за престъпните схеми на Гембъла и групата му.

Въпреки това обаче, според сигналите за неговата дейност и публикациите в медиите, въпросното лице продължава да си позволява да се държи извън рамките на закона.

Все още смятаме, че живеем в правова държава, в която законът е над всичко. Надяваме се, че други колеги и медии не са били притискани по същия начин. Убедени сме, че институциите надлежно ще си свършат работата и няма да допуснат, подобни опити да се мачкат свободата на словото в държавата, коментират от NBOX.BG".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус

    66 0 Отговор
    И къде е сега този герои ???Пишете господа журналисти
  • 2 отчаян

    78 4 Отговор
    Господа другари, пичове и дами, не виждаме ли, че където и да пипнеш в нашата отчаяна държавица навсякъде е гнилоч - министри, депутати, катастрофирали автобуси, мутри и т.н и т.н. Навсякъде мирише на леш. Покажете ни едно здраво място да му се порадваме! Да има смисъл да остане човек в родината си.
  • 3 тъпнарот

    60 14 Отговор
    С премиер- шанаджия какво очаквахте да се случи бе, хубавци?
  • 4 Гост

    20 5 Отговор
    Леко да им не накривите капите с вашите писания .... :)
  • 5 Petrich

    20 5 Отговор
    Откъде толкова медии?!?Само лапачи,егати.
  • 6 Голям прос

    23 2 Отговор
    Какво чакате от държавата. Полицаите сега ги интересуват заплатите, а прокуратурата предстоящата 15-а заплата.
  • 7 Анти мутра

    25 3 Отговор
    Мутрите винаги са диктували журналистиката в БГ, тоест никога не е имало свободна такава. Начело с тиквата като пълководец на мутрите.
  • 8 Раптор

    19 1 Отговор
    Ха,ха,ха много късно се сетихте бе тъпаци , че те от преди два мандата и половина ви управляват и притискат по мутрински начин. Ние отдавна трябваше да си прекръстим държавата Мутрания, а не България.
  • 9 хайдута

    12 0 Отговор
    Те циганите бият полицаи, пък какво остава за милионери, като Гембъла.
    Гембъла ако поиска може да пребие цялото райннно и да изнасили всяка съдийка, ако му е кеф.
    Всички ДДС - сари действат в схема с властимащите и имат железен чадър, иначе няма как да стане без да са замесени данъчните, полиция, прокуратура и много други, така, че тия милиони са отивали в много джобове.
  • 10 Темида

    8 2 Отговор
    "Все още смятаме, че живеем в правова държава, в която законът е над всичко." - хахахахахахахаахахахахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха ЧЕСТНО ли? Сиг. сте единствените дето смятат така и вината е 90% ваша(на медиите), защото сте подлоги на власта и заглавичквате народа да се седи в къщи и да не прави нищо.
  • 11 тракторист хулиган

    6 0 Отговор
    Първи сме по производство на тикви и кратуни,не е толкова зле работата.😂😂
  • 12 Хомофоб

    2 0 Отговор
    Еми нали искахте свобода и европейски ценности. Грабете с пълни шепи от тях, господа журналисти!
    Това е свободата, докарана от "запад".
    Ако имате нужда от помощ се обърнете към ЮРИСТА. Ама според мен повече ще помогнат други мутри. В България има закони само когато на богатите им изнася.