7 Ноември, 2017 17:20 2 061 10

Пускат на свобода обвинения за убийство Йоан Матев

  • йоан матев-
  • борисова градина-
  • убийство

Делото е насрочено за 14 ноември

Съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд освободи срещу подписка Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина, съобщи "24 часа".

Мотивът е, че при извършване на престъплението, той е бил непълнолетен, поради което може да бъде наказан със затвор от 5 до 12 години. От мотива на съдийката стана ясно, че при наказание, по-малко от 15 години, мярката за неотклонение "задържане под стража" не може да продължава повече от 8 месеца. По думите на съдия Мумджиева, знаейки това, прокуратурата е трябвало да ускори работата си.

Йоан Матев обаче няма да излезе от ареста веднага, тъй като решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. Делото е насрочено за 14 ноември. Говорителят на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова съобщи, че прокуратурата ще протестира решението на Софийски градски съд.

От там връчиха в съдебната зала призовка на защитата на Матев да се яви за запознаване с материалите по делото, тъй като до момента това не е можело да стане. Въпреки, че майката на Йоан Матев е и негова адвокатка, тя е отказвала да получи призовката.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    4 2 Отговор
    Тая мръс...ца Момджиева играе със адвокатките Марияна Тодорова и Мария Даскалова мен ме осъди през 2006 г.със скалъпени показания на едно айдуче от Люлин .
  • 2 Будалата

    14 0 Отговор
    Пускат на свобода изрода. Вашата кожа и прокуратура и съд. Да вземе човек една гьостера и бой. Нема такава държава. Майка му адвокат а създала един изрод.

    Коментиран от #3

  • 3 Нютон

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Будалата":

    При тая калпава полиция ти какво искаш.Те разчитат на едно пиленце ми каза и толко.И понеже има голям обществен интерес трябва да газим закона ли?
  • 4 Спиро

    10 1 Отговор
    Абе как ще я пускате на свобода тая ГАД бе???
    Едва я намерихте.
    Престъпление е не само това, че уби момчето, а и това че се кри толкова време - вече и като пълнолетен.
    Вкарвайте го в зандана и да мре там!
  • 5 Ттт

    4 0 Отговор
    Всичко се връща в тоя живот

    Коментиран от #6

  • 6 ЕДИ КОЙ СИ

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ттт":

    ПРАВ СИ....ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА...АМА...КЕЛ ФАЙДА ?....
    ЗАКЪСНЯЛОТО ПРАВОСЪДИЕ НЕ Е ПРАВОСЪДИЕ...
  • 7 един

    7 0 Отговор
    Това е гавра, и то жестока, с народа на България. Как е възможно през 21 век, европейска държава, не африканска, да се гаври с народа си?! Новината как един изрод, крит 2 години от правосъдието, ще бъде пуснат на свобода, е потресаваща! Нещастният българин, доживял демокрация, ще види ли някога справедливост? Защо тласкат българите към саморазправа? За какво съществува това българско правосъдие? За да играят по нервите на и без това докараният до лудост народ? Когато в нормална държава някой непълнолетен извърши толкова нелепо, толкова долно престъпление, той бива съден като възрастен. 17 години не са 12, на тази възраст всеки един човек носи лична отговорност, освен ако не е невменяем и това е доказано по безспорен начин. Ако го освободят, този престъпник ще изчезне, ще отиде някъде по Европа или един Господ знае къде и ще стане сериен убиец. Защото да наръгаш едно дете на пейка в парка, просто ей така заради спорта, е много показателно за психиката му! Българио, майко мила! Къде са родителите на жертвата, наистина ли не им пука как долно и нелепо този изрод уби детето им?!

    Коментиран от #8

  • 8 Бесен Язовец

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    Може, Момджиева не взима скъпо
  • 9 555

    2 0 Отговор
    Ще го пращат в Турция, вече събират парички ..... ще иде нейде в арабският свят с фалшив паспорт ............ няма да го оставят да гние в Софийския

    Коментиран от #10

  • 10 555

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "555":

    Възможоно е и такава да му е съдбата, все пак Господа определя какъв път ще вървим