Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 15:47 2 554 4

Пуснаха предсрочно от затвора Йоско Сливенския

  • йоско сливенския-
  • затвор

Магистратите освободиха Йоско 4 месеца и 7 дни преди той да е излежал 6-годишната си присъда

Софийският градски съд постанови предсрочно освобождаване от затвора на Йосиф Йосифов-Йоско Сливенския, който през 2011 г. уби двама мъже при катастрофа в София

Магистратите освободиха Йоско 4 месеца и 7 дни преди той да е излежал 6-годишната си присъда за катастрофата, съобщи bTV.

Сред мотивите на съда – са, че има доказателства, че затворникът се е поправил и е изтърпял повече от половината си наказание, има трайно добро поведение, не е употребявал алкохол, има награди и участия в спектакли. Самият Йосифов скри лицето си и отказа да разговаря с журналистите.

Катастрофата стана през март 2011 година в столичния квартал Бояна, когато, пиян, Йосифов помете с джипа си "Мерцедес G-500" кола с четирима мъже, които отивали на работа. Загинаха двама от тях - на 31 и 51 години, а другите бяха тежко ранени. По-младият от убитите беше баща на малко дете

Установено бе, че по време на инцидента Йоско е карал с 2,6 промила алкохол в кръвта и скорост, превишаваща възможната за този пътен участък с 45 км в час.

Съдът реши Йосифов да изплати на семействата на жертвите обезщетение в размер на общо 680 000 лева.

При катастрофата той също беше ранен сериозно и по време на процеса се явяваше в инвалидна количка. Защитата му пледираше за условна присъда с мотива, че е парализиран. По-късно обаче бяха излъчени кадри, на които се вижда как той се разхожда из София.

Решението на Софийския градски съд не е окончателно и дали Йоско ще излезе от затвора ще реши Апелативният съд в София след 7 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИЯ

    26 0 Отговор
    Значи според съдиите в България :
    Един човешки живот = три години затвор !
    Да ви измрат децата помяри ...на България не и трябва вашата кръвна линия !
  • 2 Шопа

    12 0 Отговор
    Не мога да схвана защо шест години за убийство на двама?.
    Или смекчава вината това, че е бил пиян?.
    Според мене ако за убийство максимума е 25 години, то трябва да се смята по две.
    Или другият вариянт е да се нафиркам и да паркирам пред съда, и като излезе съдия, мачкай на воля.
  • 3 Атака

    10 0 Отговор
    Роднините на жертвите,познайте кога ще ги вземат тези пари?А Йоско станал и актьор,абе вие ебав.те ли се с нас?Дано следващия път като се надруса и напие да утрепе детето на съдията и този мишок с очилцата дето гледка лакомо до Йоско.
  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    За жалост децата на съдиите и политиците са по чужбина и си живеят добър живот.