9 Ноември, 2017 17:11 2 099 4

Ученици върнаха изгубен портфейл

  • портфейл-
  • деца-
  • полиция-
  • мъж

Петко Петков благодарил на седмокласниците за доблестната им постъпка

Седмокласници от Шумен с доблестна постъпка- намерили мъжки портфейл с пари и документи и го предали в полицията, съобщават от полицията.

Снощи трима ученици от СУ “Йоан Екзарх Български“ намерили мъжки портфейл в района на автогарата, на паркинга на хипермаркет в Шумен.

Днес преди обяд седмокласниците Руслан Венелинов, Кристиян Славов и Филип Геров дошли в РУ- Шумен, за да предадат намерения портфейл. В него имало 150 лева и лични документи на 32-годишен местен жител. Униформени служители се свързали със собственика. Малко по-късно пристигнал в полицейското управление, където се срещнал с момчетата и му бил върнат загубеният портфейл. 32-годишният мъж разбрал за липсата му снощи и подал сигнал в РУ- Шумен. Петко Петков благодарил на седмокласниците за доблестната им постъпка и дал на всеки от тях малка парична сума.

ОДМВР- Шумен изказва благодарност към учениците и техните родители. Постъпката им е пример за подрастващите и говори за доброто им възпитание и гражданска позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на всеки от тях

    14 3 Отговор
    Щом са стигнали до седми клас - гарантирам, че сред тях няма нито един РОМ!

    Коментиран от #3

  • 2 Борис

    15 0 Отговор
    Тези деца имат РОДИТЕЛИ .
  • 3 доброто им възпитание

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "на всеки от тях":

    Друго си е: "Двама 40-годишни петокласника, върнаха изгубен..."
  • 4 Лъчо

    2 0 Отговор
    Браво на децата !