10 Ноември, 2017 15:41 1 916 1

Повдигнаха обвинение за обира в Сапарева баня

  • банкомат-
  • обир-
  • сапарева баня

Задигнати са били 9000 лв.

Първи обвинен за взривения банкомат в Сепарева баня. Районната прокуратура в Дупница привлече като обвиняем задържания вчера 34-годишен Г. Динев, който, според обвинението, е помагал на групата да взриви банкомата и открадне 9000 лева, а впоследствие и да се измъкне от местопрестъплението.

Динев, твърди обвинението, е шофирал лек автомобил, който е осигурявал безпрепятственото придвижване на джипа, в който са били тримата извършители на обира. МВР продължава да издирва тримата мъже. Всеки, който има информация за тях, е призован да се обади на тел. 112.

На 9 ноември, около 3,20 часа, в Сапарева баня, от офис на банка на ул. "Княз Борис I", в съучастие с Т. Богданов, К. Микев и Кр. Йорданов, в качеството му на помагач, Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ. Той управлявал лек автомобил и е осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил, с който било извършено престъпното деяние. Чрез взривяване на вратата на АТМ - устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лева.

Обвиняемият Динев е задържан с постановление на прокурор в районната прокуратура - Дупница за срок до 72 часа. За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до десет години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван циганина

    3 1 Отговор
    Тия кокошкари се облъскаха да разбиват банкомати! ..я се хваненте на работа като циганите! Peĸopднa зaплaтa зa мeждyнapoдeн шoфьop oбявиxa в Бюpoтo пo тpyдa в Πepниĸ. Paбoтoдaтeл дaвa 3400 лв. нa вoдaч, ĸoйтo дa извъpшвa пpeвoзи в Eвpoпa...