Last news in Fakti

10 Ноември, 2017 20:05 2 794 5

Заловиха петима, взели над 100 хиляди от пенсионер

  • ало измамници-
  • пенсионер-
  • заплаха

Той мислил, че помага на полицията

Полицията е успяла да задържи телефонните измамници, които взеха над 100 000 лева от пенсионер в София в края на месец октомври.

Тогава 73-годишен мъж, който живее на столичния булевард "Цар Борис III", дал рекордната сума, заблуден, че помага на МВР.

"Мъж се представи за полицай от 4-о РПУ - Пламен Марков. Каза, че банда телефонни терористи, много опасни, чеченци, руснаци, цигани, българи и цигани, върлуват и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери”, разказа потърпевшият.

Точната сума, която пенсионерът дал, е 116 000 лева, уточниха днес от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Вчера при специализирана полицейска операция на служители от сектор „Измами“ в Главна дирекция „Национална полиция“, СДВР и областните дирекции на МВР във Велико Търново и София, са били задържани петимата измамници, отговорни за случая.

За трима от тях – П. Н., на 35 г., Н. Н., на 40 г., и П. Х., на 34 г., има данни, че са фактическите извършители. Другите двама - 47-годишният С. Н., бил контролиращ куриерите, а 49-годишният Г. Г. - самият куриер.

Те са били арестувани непосредствено, след като измамили по телефона възрастна жена от село Владо Тричков, област София. Първите четирима са заловени край село Джулюница, община Горна Оряховица, а куриерът - в столицата, в момент, в който вземал 2700 лева, оставени от жертвата до кош за боклук.

В жилището и автомобила му са открити доказателства, че той е отговорен и за телефонна измама на пенсионера в София през октомври.

Междувременно полицията в Монтана върна 22 000 лева на три възрастни жени, станали жертви на телефонни измами. Те са получили съответно 14 000 лева, 6500 лева и 1500 лева. Върнатите пари са били открити при акция срещу измамници на 17 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бадалогера

    9 1 Отговор
    Този пенсионер да не е бившо ДС, за да държи 116 хилки у дома ?

    Коментиран от #3

  • 2 Emperorex

    7 1 Отговор
    Гнусни м..а.и дано ги осъдят.
  • 3 Истината винаги боли

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бадалогера":

    Комунистически реститут,те парите си ги държат под червен матрак.Червеното за тях е далавера,така не забравя къде са откраднатите пари....
  • 4 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Както от присъда до присъда - разлика - планина, така и между ефективното им прилагане разликата е огромна!!!
    Когато някой бандити имат "чадър" / полицейски, прокурорски или съдебен/, и присъдите, и изтърпяването им са смешни !
    И като цяло ДЪРЖАВАТА НЕ ИСКА ДА СЕ СПРАВИ с тази престъпност!! Това зло върлува вече 2 /две/ десетилетия и държавниците и хората ,които вземат заплати, за да се справят с проблема само предупреждават хората "да внимават" . Тук-там ще хванат някого и няма присъда и наказание, което да спре останалите.........
  • 5 Ahnenerbe

    0 0 Отговор
    Взикам на един приятел што праиш бе, а той . е па вика стоим си в къщи че ако излеза ,да не вземе майка да хвърли 50000Е през прозореца е.ати...