13 Ноември, 2017 22:23 3 914 6

До 6 г. затвор за мним лекар, "оперирал" Борисов и Трифонов

  • румен симеонов-
  • лекар-
  • присъда

Мъжът е от ромски произход и е от Нови Искър

От 1 до 6 г. затвор грозят измамник, който се представял за лекар и искал от родителите на болно дете от Велико Търново 3000 лева, за да направи "операция".

32-годишният Румен Симеонов, представял се за д-р Рушен Мухамет, твърдял, че е коремен хирург от Германия и член на борда на директорите на огромен медицински холдинг в Турция. Той опитал да измами семейството на 13-годишната Никол, която има тумор на тазобедрената става от болестта сарком на Юинг.

За да убеди родителите, той излъгал, че е оперирал премиера Бойко Борисов и шоумена Слави Трифонов, разкри разследване на „Господари на ефира”.

След него измамникът беше арестуван в заведение, докато майката му предава парите под контрола на полицията. Оказа се, че мъжът е от ромски произход и е от Нови Искър. В петък Районният съд във Велико Търново го остави зад решетките с постоянна мярка за задържане.

„За това лице имаме само този сигнал. По случая има образувано досъдебно производство. Лицето е криминално проявено, има осъдителни присъди. Ако той бъде признат за виновен заради опита за измама на семейството на Никол, той ще получи присъда от 1 до 6 години лишаване от свобода”, коментира пред Нова телевизия комисар Христо Христов - зам.-директор на ОД на МВР – Велико Търново.

Майката на Никол - Надя Костадинова, разказа пред великотърновския вестник "Борба":

„Той се обади на 24 октомври и обясни, че приятелка му дала телефона ми и го помолила да помогне. Разказа, че работи с големи световни компании. После се срещнахме в София, в ИСУЛ. Вече сме направили три биопсии и всички с една и съща диагноза. Казвам това, защото Рушен ни поиска епикризите и съвсем професионално се произнесе, че има нещо сбъркано и те са неверни. Започна да ме убеждава, че съм попаднала в черна дупка и ме лъжат, но той може да ни помогне. Не е продумвал за пари, само говореше за клиники и за доктори".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман дизел

    14 2 Отговор
    Те тоа убавец ли ги е оперирал от срам??

    Коментиран от #2

  • 2 Курсова работа на ромски студент

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Роман дизел":

    Вие сте невежи - човекът е ученик и последовател на наследницата на Ванга и Нострадамус великата и неоткриваема за Правосъдието: САНА! Не я ли помните тая есктрасенска? Тя в момента е посредник и учител ))) Питайте Господари на Ефира - те я знаят )
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Сега вкарайте го първата година при тежките присъди! Те ще го възпитат повече да не лъже, или ще го направят само да лъже!
  • 4 Европеец

    4 0 Отговор
    3-биопсии?Шок и ужас?След биопсия тумора ускорява развитието си!Не виждам защо трябва да се правят три пъти?Целта на биопсията е хистологията на тумора,за да се избере най-добрия вариант за дозиране на химиотетапията!Идиотия е да взимаш 3 пъти материал от туморните клетки,това само ги кара да се разсейват!
  • 5 Коко

    11 0 Отговор
    Тоя изпечен измамник е за лечение с въже. Изобщо да го няма. Какви 6 години и после пак. Вие знаете ли каква отговорност е да сте родител на болно дете и да таите някаква надежда в някой малоумник който е решил от вас да печели пари? Като родител бих го убил и аз да лежа в затвора а той в гроба. Но жалко през това време кой ще се грижи за болното дете?
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    този е за показен разстрел