14 Ноември, 2017 06:33 1 413 1

За два дни задържаха 3142 литра алкохол

  • агенция митници-
  • алкохол-
  • акциз

Взети са проби за лабораторен анализ

За два дни задържаха 3142 литра алкохол - 1
Снимка: Агенция Митници

3142 литра нелегален етилов алкохол с характеристики на ракия задържаха за два дни митнически и полицейски служители при четири проверки.

В единия от случаите са открити 540 литра етилов алкохол в пластмасови туби в таван на жилищна сграда, в селище на територията на община Сандански. Проверката е извършена от два екипа на митнически мобилни групи /ММГ/ на 09.11.2017 г. При проверката на тавана на жилищната сграда митническите служители откриват „складирани" 54 ПВЦ- туби по 10 литра, съдържащи общо 540 литра етилов алкохол с характеристики по цвят и мирис на ракия.

За алкохола не са представени документи за платен, обезпечен или начислен акциз, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Алкохолът е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. След изготвяне на лабораторните експертизи по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Същия ден, 09.11.2017 г., служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване " /МРР/ в Митница Лом, съвместно със служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и Районно управление Белоградчик при ОД на МВР- Видин, извършват проверки на два жилищни имота в с. Гюргич, област Видин. В единия от имотите са открити

1436 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, в съдове с различни вместимости (бидони, туби, галони). Във втория имот са открити още 532 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, отново в различни съдове. От двата имота са иззети общо 1 968 литра нелегален алкохол, който е задържан за съхранение в склад на Митница Лом. Взети са контролни проби за лабораторен анализ. Работата по случая продължава.

Ден по-късно, 10.11.2017 г., два екипа на митнически мобилни групи, съвместно със служители на Митница Югозападна, извършват проверка в частен имот в село в община Сандански. При проверката, в една от стаите на жилищната сграда служителите открили 4 ПВЦ съда с вместимости от по 165 литра, съдържащи течност с мирис на етилов алкохол (ракия). Общото количество на задържания алкохол е 634 литра и за него не са представени документи за платен, обезпечен или начислен акциз.

Стойността на неплатения акциз за задържаното общо количество от над 3,1 тона е над 17 500 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    6 1 Отговор
    Помня, че тази години бориха проблема, като взеха на 2 баби алкохола...
    Бяха дадени като пример за борбата на Борисов с контрабандата