13 Ноември, 2017 20:05 1 398 1

Кметът на Карлово с глоба за дере, превърнато в бунище

  • карлово-
  • дере-
  • бунище-
  • сметище-
  • емил кабаиванов

Емил Кабаиванов ще трябва да плати 3000 лева

Кметът на Карлово с глоба за дере, превърнато в бунище - 1
Снимка: Марица

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов ще трябва да плати глоба от 3000 лв. за натрупано огромно сметище в дерето край тамошната циганска махала, научи "Марица".

Проверката на коритата на реките и деретата в района е извършена на 3 май т. г. от служители на РИОСВ след издадена заповед на министъра на околната среда и водите речните корита да бъдат почистени. След като нерегламентираното сметище било намерено, на Емил Кабаиванов бил написан акт, защото поддържането на коритата в добро състояние е задължение на съответните кметове.

Кметът обжалвал решението и пред Карловския районен съд били изтъкнати аргументите, че в района били извършвани многократни проверки, били поставяни табели, забраняващи изхвърлянето на отпадъци, както и контейнери за смет, дерето било почиствано и в рамките на обществената инициатива „Да изчистим България“, но всичко това не дало резултат.

Съдът обаче намира, че взетите от Кабаиванов мерки са недостатъчни, и потвърждава глобата. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    3 1 Отговор
    А какви правомощия има кмета да глоби извхъврлящите боклуци?
    Знаем ги много добре кои са - гладни, безпризорни, тези, на които държавата дава на готово всичко онова за което нормалните българи работим.

    Не може току-така да се създава дискомформ на циганското население. За това трябва да е наказан кмета. Явно не е от ГЕРБ и му се търси цаката.