17 Ноември, 2017 12:44 1 924 0

Бургазлия измамил над 100 души, представял се за девойка "в нужда"

  • фейсбук-
  • измамник-
  • бургас

Мъжът се представя като Мария Василева

Опасен измамник от Бургас, оплел в мрежите си над 100 човека в цялата страна, беше задържан след разследване на ОДМВР-Бургас. След сигнал от гражданин до „Икономическа полиция“, че е станал жертва на измама, разследващите стигнали до 38-годишния Милен Стойчев, пише "Флагман".

Бургазлията използвал множество фалшиви профили в сайтове за запознанства и фейсбук, представяйки се за красива девойка, която заедно с майка си бедства в Гърция и се нуждае от пари, за да се приберат у дома. Схемата действала безотказно от април 2014 г. до момента, в който Милен е арестуван от бургаските полицаи.

„Представя се с профила Мария Василева – красива, млада жена. Около 100 души се връзват и превеждат пари по сметката на баба му в Бургас. Има оперативна информация за сметки и в други банки и други схеми на измами. Внесено е искане за разкриване на банкова тайна“, разкри административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров.

Той добави, че при претърсването в дома на Милен е иззет лаптопа му, множество сметки, бележки от теглене на суми от банкомати.

„След създаване на сълзлива история, която да предизвика състрадание, се е стигало до превеждане различни суми. Имал е профил и във фейсбук. Снимката е на красиво момиче. Колегите продължават да работят и най-вероятно ще излязат и други измамни действия, очакваме да има и други сметки. Сумите са различни: от 10 до 250 евро“, заяви директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Ако бъде признат за виновен, Милен Стойчев може да получи от 1 до 8 години затвор. При положение, че открият още негови жертви и се стигне до измама в особено големи размери, присъдата може да е и 10 години зад решетките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА