30 Ноември, 2017 15:00 1 301 2

15 г. затвор за иранец, опитал да влезе у нас с хероин за над 17 млн. лева

  • амирреза к.-
  • иранец-
  • хероин-
  • лесово

Наркотикът бил запечатан в консервни кутии с доматено пюре

Съдът наложи наказание от 15 г. „лишаване от свобода“ на иранския гражданин Амирреза К. (на 43 г.). Той е подсъдим за това, че на 05 юли 2016 г., около 17,30 ч., през Граничен контролно пропусквателен пункт „Лесово“, Ямбол, с товарен автомобил – влекач, марка Scania с полуремарке, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната - от Турция в България, високорисково наркотично вещество – хероин – 400 бр. кутии с общо нетно тегло 198 616 грама, на обща стойност 17 875 458 лв.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

На подсъдимия е наложена и „глоба“ в размер на 200 000 лв.

Товарният автомобил, с който е било превозвано наркотичното вещество е отнет в полза на държавата. Високорисковото наркотично вещество бе укрито в запечатани консервни кутии с доматено пюре.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    1 0 Отговор
    Че тук за убийство дават по-малко.
    Явно не се е отчел на Бай Суджук. Подкопава му бизнеса.
  • 2 бай село

    0 0 Отговор
    Перфектна работа ,камиона е конфискуван , шофьора е осъден, и край на проблема! Много е съмнително, дали цялата вина е на шофьора, той ако има достъп до такива количества наркотици , едва ли ще кара камион! Бушоните са за това , да изгарят. Не стана ясно къде отиде наркотичното вещество за 17 милиона ? Товарният автомобил, с който е било превозвано наркотичното вещество е отнет в полза на държавата. А самото вещество вероятно ,е отнето в полза за част от държавниците!