2 Декември, 2017 19:27 1 678 3

Задържаха адвокат, опитал да внесе дрога в затвора

  • адвокат-
  • дрога-
  • затвор

Йордан Роев, варненски адвокат, е опитал да внесе дрога в затвора, съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Според него подобен случай е първи в нашата страна. Роев е член на Варненската адвокатска колегия, а преди това е бил полицай.

Адвокатът е бил задържан първоначално за 24 часа, след като внесъл 4,37 грама хероин и 5,03 грама амфетамини във варненския затвор, пише varna24.bg.

Наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна привлече снощи адвокат Роев за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение. С оглед фактическата и правна сложност на разследването то е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.

Адвокатът опитал да разпространи наркотиците на двама лишени от свобода от варненския затвор. За престъплението по член 354а, ал. 1 от НК прокуратурата го задържа за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред Варненския окръен съд.

В понеделник, 4 декември 2017 г, Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо адвоката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    6 0 Отговор
    Нищо няма да му направят. Утре ще е на свобода, въпреки че имат достатъчно възможности да му повдигнат обвинения по поне 3 члена, точки, алинеи, параграфи и т.н.
    Сега ще каже, че е взел чуждо яке по погрешка, че някой му ги е сложил в джоба без да знае или пък изобщо не е знаел, че са там и сряда пак ще си е на работа нормално все едно нищо не е било.
  • 2 ЕДИ КОЙ СИ

    5 0 Отговор
    Някой е пропял....???
  • 3 Колю

    4 0 Отговор
    Този адвокат Й.Роев има ли роднинска връзка с боса на наркомафията и бандитизма от Варна Димитър Роев който би трябвало да е в затвора. Каква е връзката му с цялата им банда за палежи,взривове ,кражби и т.н. На колко от тях е участвал в делата? И въобще като чуеш за адвокат Данов и Роев ...егати колегията.