6 Декември, 2017 16:42 1 932 2

Рецидивист отива на съд, убил мъж в Мездра

  • мездра-
  • рецидивист-
  • убийство

Обвиняемият демонстрирал сила и мускули

Рецидивист отива на съд, убил мъж в Мездра - 1
Снимката е илюстративна

Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Кр. Каменов (на 43 години) за умишлено убийство, извършено от него с особена жестокост и при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият Каменов е осъждан два пъти за убийство и блудство. Живеел с баща си в с. Осеновлаг, общ. Своге, като към март 2017 г. бил безработен. По същото време той се записал на курс за „Дежурен ръководител, билетопродавач“ към БДЖ, който се провеждал в Мездра.

На 20.03.2017 г. обвиняемият пристигнал в града за започване на обучението. Още на гарата той се присъединил към мъжка компания, с която консумирал алкохол.

Почерпката продължила по-късно в дома на Цв. Йотов (на 62 години), който бил известен с това, че обикновено се съгласявал да приема компании, употребяващи алкохол.

Първоначално разговорът между присъстващите мъже бил спокоен, но с напредване на времето обвиняемият Каменов започнал да повишава тон и да се държи по-агресивно. Той демонстрирал мускулите на ръцете си, удрял с юмрук по масата и заплашително питал „дали знаят колко е силен“.

Постепенно компанията се разотишла, като един от свидетелите по-късно същата вечер споделил притеснението си на негов близък за „непознатия млад мъж“, който „викал, биел по масата и гледал страшно“.

В един момент в дома на Йотов останали само Каменов и стопанинът на къщата. Двамата се скарали и „сборичкали“, при което обвиняемият, възползвайки се от по-доброто си физическо състояние и по-младата възраст, започнал да блъска и удря пострадалия с ръце и да го души. Когато мъжът паднал, той продължил да го рита с крака и да блъска главата му във вратата на хладилника.

След като привел Йотов в безпомощно състояние, Каменов оставил го да лежи на пода с окървавена глава, а той седнал на масата и заспал. Събудил се няколко часа по-късно, видял пострадалия, подбутнал го и след като установил, че той не реагира, си тръгнал.

На следващия ден съседът на Йотов забелязал необичайно отворения прозорец в една от стаите, обитавана от пострадалия, приближил се и след като видял безжизненото му тяло, сигнализирал органите на МВР.

След проведеното издирване на 23.03.2017 г. Каменов бил задържан в близост до дома си, след като се опитал да избяга и да се укрие в безлюдна новострояща се постройка.

От заключението на извършената съдебно-медицинска експертиза се установява, че пострадалият Йотов е починал в резултат на съчетана травма – черепно-мозъчна, шийна, двустранно счупване на ребра, множество разкъсвания, кръвоизливи, контузии и отоци. Това довело до остра дихателна и сърдечно съдова недостатъчност с последвала смърт.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия Кр. Каменов за извършено от него убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 точно тъй

    7 1 Отговор
    Съден два пъти за убийство, сега трети път! Господа управляващи? Колко хора трябва да затрие този за да го затриете! Дано децата Ви, винаги попадат на такива благи люде, по празници и купони!

    Коментиран от #2

  • 2 некойси

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "точно тъй":

    Господата управляващи ги няма ... те си въртят далаверите и сметките в които ние не влизаме.